Batman’ın Turgut Özal Bulvarı’nda kuaförlük yapan Bilal Bayhan, korona virüs kısıtlamaları nedeniyle aç ve susuz kalan kedi ve köpeklere unutmuyor. Sokak hayvanlarının gözlerindeki çapağının temizliğini bile yapan Bayhan; “Bu hayvanlar dilsiz. Onlara merhamet etmeliyiz” diyor.

“HERKES SOKAK HAYVANLARINA KUCAK AÇMALI”
Batman’ın Turgut Özal Bulvarı’nda kuaför Bilal Bayhan, korona virüs kısıtlamaları nedeniyle sokaklarda aç ve susuz kalan hayvanların bakımını aksatmıyor. Kuaför işyerinin önüne gelen sokak hayvanlarından kedi ve köpeklere mama, sucuk ve diğer yiyecekler veren kuaför Bilal Bayhan; “Bu süreçte herkesin sokak hayvanlarına kucak açması gerekiyor. Onlar da can taşıyor. Bu hayvanlar dilsiz. Vatandaşlar olarak hayvanlara merhamet etmeliyiz. Kötü davranmamalıyız. Barınak sayılarının daha artırılmasını istiyoruz” dedi.

“KEDİ VE KÖPEK AYAKLARIYLA KAPIYA VURUYOR”
Hayvan sever babasıyla birlikte sokak hayvanlarına her gün yiyecek veren Bilal Bayhan, şunları kaydetti: “Bazen içeride çalışırken kedi ya da köpeğin ayaklarıyla işyerimizin kapısını açmaya çalıştıklarını görünce hemen yiyecek hazırlıyoruz. Dışarıda kalan sokak hayvanlarına elimizden geldikçe mamadan tutun da sucuğa kadar yiyecek veriyoruz.” Evcilleşen bazı sokak hayvanlarına gözü gibi bakan Bilal Bayhan, hayvanların gözündeki çapağa kadar silmesi, çevredeki birçok kesim tarafından takdir ediliyor. (Altan Ayaz)

Editör: TE Bilişim