“STK’LAR PEK GELİŞMİYOR”
Batman’ın da aralarında bulunduğu Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin’e beraberindeki heyetle çıkarma yapan ve kısa adı Mil-Sen olan ‘Maneviyatlı, İlkeli ve liyakatli’ Sendikası Konfederasyonu Genel Başkanı Mücahit Çelik, beraberinde Mil-Diyanet Sendikası Genel Başkanı Celaleddin Gül, MİL-Sen Konfederasyonu Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Şimşek, Mil-Büro Sen Diyarbakır İl Başkanı Aziz Tekin, Mil-Sen yönetim kurulu üyesi Abdullah Karadeniz’i ağırlayan MİL Bayındır Sen Batman İl Başkanı Nurettin Tokmak ve Mil Tarım Sen İl Başkanı Yılmaz Yıkılmaz, Batman’daki teşkilatlanma çalışmalarını anlattı. Batman’ın sembolü olan ‘at başı’ maketini Genel Çelik ve Gül’e armağan eden Tokmak, “Batman denilince akla ‘kara altın’ gelir. Bizler, değerli konuklarımıza Batman’ın anlamlı sembolünü hediye ediyoruz” dedi. STK’ların gelişmemesinden yakınan Çelik; “Ne yazık ki ülkemizin dört bir yanında da STK’lar kabuğunu kıramıyor, gelişemiyor”  diye konuştu.

“3 M’DEN UZAKLAŞMAK GEREK”
Genel Başkan Çelik, şöyle devam etti: “Günümüzde ne yazık ki bazı sendikaların başına geçenler makam aracı, maaş ve mevki’yi terk etmek istemiyor. Biz bu anlayışa karşıyız. Biz hizmet odaklı bir sendikayız. Memur haklarını da savunuyoruz. 81 İl’de örgütlendik. 2019 Yılından bu yana 400’ü aşkın ziyaretimiz oldu. Pandemi örgütleme çalışmalarımızı da sekteye vurdu. Şimdi de Güneydoğu’nun sıcak illerindeyiz. Batman, Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa illeri ile bazı ilçelere yönelik teşkilatlanma çalışmalarını yerinde görüyoruz. Hizmet etmek amacıyla artık sahadayız.” Dört günlük bölgeye gezinin ilk ayağında Batman’da gördükleri sıcak ilgiye teşekkür eden Çelik; “Batman’da teşkilatlanıyoruz. Üye çalışmalarımızı bizzat sahada takip edeceğiz. Kısa sürede Batman’da teşkilatlanmamızı sağlaşan İl Başkanımız sayın Nurettin Tokmak’a teşekkür ediyoruz” dedi.

TOKMAK’TAN ANLAMLI HEDİYE
Genel Başkan Mücahit Çelik, Mil-Sen Diyanet Genel Başkanı Celaleddin Gül ve Konfederasyon Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Şimşek’e, Batman’ın sembolü olan petrolün ‘At başı’ maketini hediye eden Batman İl Başkanı Nurettin Tokmak, şunları kaydetti: “Petrolün başkenti Batman’ın kara altını sembolize eden ‘At başı’ maketini değerli konuklarımıza armağan etmeyi bir görev biliyoruz. Bundan böyle değerli sendika başkanlarımız masalarından Batman’ın sembolünü eksik etmeyecekler. Artık konuklarımızın da bir atbaşı kuyusu var. Mil-Bayındır Sendikası’nı 7 ay gibi bir sürede iyi bir yere getirdiğimize inanıyorum. Yetkili sendikalardan çok memur arkadaşlarımıza bizler umut oluyoruz. Makam ve mevki peşinde değiliz. Memur arkadaşlarımızın haklarının arayışı içindeyiz.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim