CAMİYE MODERN TAZİYE EVİ

Şirinevler ile Cumhuriyet semtlerinin ortasında kalan Aydınlar cami, Batman’ın örnek ibadet evlerinden. İki yıl önce iki katlı taziye evinin kazandırıldığı cami, Ramazan ayında dolup taşıyor. Geçen yıl Beşiri ilçesinden Batman’a atanan imam İshak Uygur, Ramazan ayında cemaatte ciddi artış olduğunu söyledi. Mimarisiyle kentin modern camileri arasında yer alan Aydınlar camisinde tek sorun; imam lojmanın olmaması. 

İKİ MAHALLE YARARLANIYOR
İki semtin yararlandığı Aydınlar camisinde küçük sanayi ve Toptancılar sitesi esnafının da yararlandığını belirten imam Uygur; “Ramazan ayında ibadet evimizde cemaatte büyük bir artış var. Teravih namazlarında zemin katını kadınlara ayırdığımız caminin üst katı ise erkeklere ayrılmış durumda. Merkezi cami olduğumuz için sürekli cemaati olan bir ibadet eviyiz.  Zaman Zaman bin 500 kapasiteli cami, cemaate dar geliyor.”

MERKEZİ TAZİYE EVİ
Batman’ın iki eski semtteki 44 yıllık camiye üç yıl önce hayırseverlerin yardımıyla kazandırılan iki katlı taziye evi, kentin merkezi taziye evi konumunda. Şirninevler mahalle muhtarı Muzaffer Esin, taziye evinin yapımında emeği geçenleri unutmadıklarını belirterek, şöyle konuştu; “Merkezi semt olduğumuz için taziye evinde bazen yer kalmıyor. Hemen her hafta başsağlığı ziyaretlerin kabul edildiği taziye evlerinden biri de Aydınlar cami bünyesindeki taziye evidir.”


Editör: TE Bilişim