**Hakkari’nin Berçelan yaylasından Batman’ın Demirbilek köyüne yerleşen göçerler, kıl çadırları kurdu. 10 Bine yakın sürünün yolda olduğunu belirten göçer Abit Kaptan; “Önümüzdeki yılın Nisan ayına kadar sıcak bölgeden ayrılmayacağız. Sıcak bölgeyi özlemiştik” dedi.
KILÇADIRLARI KURULDU
Sıcak mevsimde Hakkari, Bingöl, Muş ve Bitlis’in yaylalarına çıkan göçerler, havaların soğumasıyla birlikte soluğu Batman’ın çevresindeki köylerde aldı. Batman-Hasankeyf karayolu güzergahındaki Demirbilek köyüne 6 yıldır yerleşen Siirt ve Hakkarili göçerlerden Ahmet, Abit, Ali ve Selim Kaptan ile Hacı, Sait, İsa Sohunç, ailelerinin barınacağı kıl çadırını kurdu. Sürülerinin Besta yaylasında Batman’a doğru yol aldığını belirten göçerlerden Abit Kaptan; “Yaklaşık 10 bine yakın sürümüz, 15 gün içinde Batman’da olacak. Sürüler gelmeden kıl çadırı hazırlıklarımızı tamamladık. Önümüzdeki Nisan’ın ortasına kadar Demirbilek köyüne konuk olacağız” diye konuştu.




GÖÇER ÇOCUKLARI...
3 İla 9 yaşlarındaki Zerda, Esma, Mehmet, Bahattin, Songül, Nergiz ve Abdullah, her şeyden habersiz geldikleri Demirbilek köyündeki kıl çadırlarında yaşama tutunuyor. Bahar ayına kadar süt ürünlerini Batman piyasasıyla buluşturacaklarını belirten göçer Abit Kaptan, şöyle devam etti; “10 Gün önce Hakkari’nin Berçelam yaylasına kar düşünce kıl çadırlarımızı kaptığımız gibi soluğu Demirbilek köyünde aldık. Hem çocuklarımız hem de aileler sıcak havaya hasret kalmıştı. 6 Yıldır buradayız. Burası çevre illere göre hem güvenli hem de daha sıcak. Kıl çadırlarımızın eksikliklerini gideriyoruz. Çocuklarımız eğitim-öğretim görmüyor ama artık biz de yerleşik hayata geçmek istiyoruz.”




Editör: TE Bilişim