*Batman Üniversitesi Rektörü A.Selam Uluçam ve beraberindeki heyet, Sason'a çıkarma yaptı. Sasonlu gençler, Rektörden Meslek Yüksek Okulu istedi.

BATÜ, SASON’DAYDI

Batman Üniversitesi ve Batman Valiliği'nin birlikte yürüttüğü ‘Batman Kültür Envanteri Projesi’ kapsamındaki çalışmaları yerinde görmek için Üniversite Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam ve beraberindeki heyet önceki gün Sason'daydı. Sason Kaymakamı Bahadır Yörük, Sason Belediye Başkanı Muzaffer Arslan, Tabur Komutanı Binbaşı Sadık Gülecen, Rektör Prof. Dr. Uluçam ve beraberindeki heyeti, Kaymakamlık kapısında karşıladı. Kaymakam Yörük, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rektör Prof. Dr. Uluçam, Sason'un çok güzel bir yer olduğunu belirterek, "Sason'u seviyorum. Sason halkı çok misafirperver. Geçtiğimiz yıl Mereto şenliklerine katılmış, Mereto'ya tırmanmıştık. Tüm köyleri hatta mezraları gezip buralarda bulunan ve daha önce kayıtlara giren veya girmeyen tüm kültür varlıklarını tespit ederek bir envanter çalışması yapıyoruz. Tespit ettiğimiz bu yerleri tescil ettirerek envanterini çıkaracak ve turizme kazandıracağız. Şu ana kadar Sason İlçemizin 1/4'ini taradık ve 85 adet tarihi, kültürel mekan tespit ettik" dedi. Uluçam, Kaymakam Yörük'e, Üniversite'de üretilen ebru tablosu ve işlenmiş süstaşı hediye etti.

ARSLAN’A ZİYARET
Rektör Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam ve beraberindeki heyet, Sason'daki izlenimlerden sonra Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti. Başkan Arslan'ın konuğu olan üniversite heyeti Belediye Başkanı Arslan'dan ilçe hakkında bilgi aldı. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Uluçam, Başkan Arslan'a üniversite'de hazırlanan işlenmiş süstaşı hediye etti. Sason Belediye Başkanı Arslan, Sasonlu gençlerin Rektör Prof.Dr. Uluçam'dan bir talebi olduğunu belirterek, gençleri Rektör’le buluşturdu. Sasonlu gençler, ilçelerinde bir MYO'nun kurulmasını istediklerini belirtti. Gençler adına söz alan Ömer Kandemir şöyle konuştu: "Sasonlu gençler olarak ilçemize bir Meslek Yüksekokulu'nun kurulmasını istiyoruz. İlçemizin ekonomik, sosyal durumu gözler önünde. Gençlerimiz parasızlıktan dolayı il dışında okumakta zorlanıyor. Yılda yaklaşık 500 öğrencimiz üniversite sınavlarına giriyor." Senatolarından 3 yıl önce Sason'a MYO'nun kurulması kararının çıktığını açıklayan Rektör Prof. Dr. Uluçam; "YÖK'ün istediği kriterlere göre çalışmalar tamamlanıp yer tahsisi yapıldığı taktirde buraya bir MYO kuracağız. Sason'a katkı sunacak programlar hangisi ise birlikte karar alıp değerlendirebiliriz" yanıtı verdi.

Editör: TE Bilişim