**Almanya’nın Stuttgart kentinden Batman’a gelin gelen 20 yaşındaki Revan ile Batmanlı Halil Yasak’ın renkli düğün töreni Desmal düğün salonunu, davetlilerle doldurdu. Revan-Halil Yasak çifti,  Kürtçe şarkılar eşliğinde konuklarla halay çekti.

**Giyimci Vehbi Ok ile Canan (Fırat) çiftinin düğünü ise Beyaz Şato düğün salonunda yapıldı. Yörenin Kürtçe ezgileriyle geride kalan renkli törende, kentteki renkli düğünlere bir yenisi daha eklendi.




ALMANYA’DAN BATMAN’A GELİN
Batman’ın Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Zeki Yasak’ın 24 yaşındaki kardeşi Halil, Almanya’nın Stuttgart kentinde doğan Revan Yasak’la yaşamını birleştirdi. Önceki akşam Desmal düğün salonundaki Revan-Halil Yasak çiftinin düğün törenine seçkin bir davetli topluluğu katıldı. Muhtar Zeki Yasak’ın davetlilerle yakından ilgilendiği düğünde Almanya’nın Stuttgart kentine bağlı Ludwıgsburg ilçesinde oturan Üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Revan ile 24 yaşındaki Halil Yasak’ın düğününe semt sakinleri ile yakınları ilgi gösterdi.



KÜRTÇE ŞARKILAR EŞLİĞİNDE DÜĞÜN
Yerel sanatçıların renk kattığı düğünde Revan-Halil Yasak çifti, konuklarla birlikte pistte halay çekti. Almanya’da yaşayan hala kızı Revan’ı, kardeşi Halil’le evlendirdiklerini belirten Muhtar Yasak; “Düğün törenimize Batman ve çevresindeki tüm yakınlarımız ile dostlarımızı bir arada görmenin sevincini yaşıyoruz. Gelenek ve göreneklerimize göre düğünlerimizi yapıyoruz. Yakınlarımız Avrupa’da yaşasalar bile geleneklerinden ödün vermiyor. Güzel düğünümüze renk katan tüm dostlarımıza teşekkürü bir borç biliyoruz” dedi.



ŞATO’DA RENKLİ DÜĞÜN
Gülistan caddesinin sevilen esnaflarından ve aslen İkiztepe (Gırbereşk) köyünden Vehbi Ok ise kentin tanınan ailelerinden Fırat’ların hemşire kızı olan Canan’la yaşamını birleştirdi. Önceki akşam Beyaz Şato düğün salonundaki düğün törenine seçkin bir davetli topluluğu katıldı. Ok-Fırat aileleri, konukları kapıda karşıladı. Beyaz Şato sanatçılarının yörenin ezgilerinden oluşan şarkı ve türkülerle renk kattıkları Canan-Vehbi Ok çiftinin düğününde konuklar geç saatlere kadar pistte halay çekti. Büyük oğlunu evlendirmenin sevincini yaşayan Fahrettin Ok, davetlilere teşekkür etti.


Editör: TE Bilişim