* Bu yıl 35.si kutlanacak olan Turizm Haftası’nda bir dizi etkinlik için hazırlık yapılıyor. Halk oyunları, pandomim, müzik, yöresel yemek yarışması, tiyatro, defile ve çeşitli sergilerden oluşan etkinliklerde ağır top sinema ve ses sanatçısı Yavuz Bingöl olacak.
TURİZM HAFTASI 15-22 NİSAN’DA
15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacak Turizm haftası etkinliklerine hazırlanan Batman’da program toplam bir haftayı kapsayacak. Haftanın açılış töreni Cuma günü 10:00’da Yeni Kültür Merkezi’nde düzenlenecek etkinliklerle başlayacak. Hafta nedeniyle dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verilecek. Ödül töreni sırasıyla halk oyunları ve pandomim gösterileri devam edecek. Bu etkinliklerin ardından Batman Müzik Topluluğu isimli müzisyenler mini bir konser verecek. Konserin ardından da yerel giysilerin sergileneceği “ Yöresel Giysiler Defilesi” hemen ardından da Batman markası olarak piyasaya çıkan Argande’ye ait giysiler sergilenecek. Serginin ardından içli köfte, şam böreği ve ayrandan oluşan kokteyl verilecek.
DİĞER ETKİNLİKLER
Turizm Haftası programı 16 Nisan Cumartesi günü Hasankeyf’te düzenlenecek Kelek yarışı ve akşam 20.00’de ise Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ile devam edecek. 19 Nisan Salı günü ise Van Devlet Tiyatrosu gündüz saat 10:00’da Çocuk Oyunu Çıplak Kral aynı gün saat 20:00’de ise yetişkin oyunu Kanlı Düğün’ü sahneleyecek. 20 Nisan Çarşamba günü Batman Üniversitesi Doğa Sporları Kulübü ve TPAO işbirliği ile Batı Raman’da doğa yürüyüşü ve ardından Batı Raman kampının tanıtımı etkinliği düzenlenecek.  20 Nisan Çarşamba günü Batman Müzik Topluluğu saat 20.00’de bir konser verecek. 21 Nisan Perşembe günü ise Ünlü Yemek Yazarı Emine Beder yönetiminde ilk kez “Mezopotamya’dan Günümüze Ulaşan Lezzetler” isimli yemek yarışması düzenlenecek. Turizm Haftası etkinlikleri 22 Nisan Cuma günü 16 Mayıs Şehir Stadı’nda sinema ve ses sanatçısı Yavuz Bingöl’ün vereceği konser ile sona erecek.
Editör: TE Bilişim