Salonlar düğünlere dar geldi!

RENKLİ DÜĞÜNLER

* Batman kent merkezi, renkli düğünlere sahne oldu. Salonlar, dar gelince Kralbet düğün törenleri sokağa taştı. Çiftler, takı yağmuruna tutuldu.

 

Sanatçı Harputlu’nun katıldığı düğünde çocuklar dolarları kapmak için izdihama yol açtı

Harputluya dolar!

* Ünlü Sanatçı Yusuf Harputlu’nun katıldığı Çelik ailesinin düğün töreninde, çocuklar dolarları kapmak için ezilme tehlikesi geçirdi. Harputlu geç saatlere kadar GAP mahallesindeki Esra-Nevzat Çelik’in düğün töreninde kalabalık topluluğu coştururken, dolarlar da havada uçuştu.

KÜRTÇE ŞARKILARLA COŞTURDU

Batman’da Çelik ailesinden Esra-Nevzat Çelik’in düğününe katılan sanatçı Yusuf Harputlu Kürtçe şarkılarla düğüne renk kattı. Gap mahallesindeki evinin önündeki sokakta yapılan çalgılı düğün törenine Gercüş Kaymakamı Tarkan Keskin, AKP İl Başkanı Ömer El, DYP İl Başkanı Hasan Baran ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Sanatçı Harputlu sahneye çıkarken Batmanlılara, Kürtçe ‘spas’ (Teşekkür) dedi. ‘Migo Kizava’ (Dedim kim damat) diye zaman zaman düğünde Kürtçe konuşan Harputlu, Batman ve yöresine ait şarkılarla konukları halaya davet etti. Dolarların havada uçuştuğu düğünde küçük çocuklar para ve dövizleri kapmak için adeta yarıştı. Esra-Nevzat Çelik’in düğün töreninin üç gün süreceğini belirten Çelik ailesinin reisi Emin Çelik, “Gelenek ve göreneklerimize göre düğün üç sürecek. Geleneklerimize göre düğünlerimizi salon değil, mahalle arasında yapıyoruz” dedi. Harputlu’nun renk kattığı düğüne, Batman’dan beş bin kişi katıldı. Harputlu, “Batman’da böyle bir düğüne katılmaktan mutluyum. Düğünde silahların patlamamasına seviniyorum. Bu düğün bir örnektir” dedi.

KAYA-ÖZDEMİRLERİN DÜĞÜNÜ…

Politikacı Salih Özdemir’in kardeşi Sabri Özdemir ile Hisar’ın tanınmış ailelerinden Selim Kaya’nın kızı Selin’in düğünü renkli geçti. Çok katlı otopark düğün salonunun iki katı da düğün töreni için süslendi. Misafirleri akşam saatlerinde yemekte ağırlayan Kaya ve Özdemir aileleri, daha sonra teras katında düğün törenine devam etti. Kemençe ve mahalli sanatçılar eşliğinde yapılan düğüne DTP ve diğer parti teşkilatları ile tanınmış simalar katıldı. Konukları salon girişinde ağırlayan Salih Özdemir, kardeşinin düğününde yerinde duramadı. Hisar’ın tanınan ailelerinden Kaya ailesinin reisi Selim Kaya da konuklarla yakından ilgilendi. Geç saatlere kadar süren düğünde Selin-Sabri Özdemir çiftçi takı yağmuruna tutuldu.

MÜJDECİLERDEN DE GÖRKEMLİ DÜĞÜN

Kentin tanınmış ailelerinden Fahrettin Müjdeci’nin oğlu Ferit ile Remziye Altuncu’nun düğünü de Pazaryeri mahallesindeki düğün salonunda yapıldı. Batman ve Bismil’den tanınmış ailelerin ağırlandığı düğünde mahalli sanatçılar, geceye renk kattı. Genç çift takı yağmuruna tutulurken, öğle saatlerinde Meydan mahallesinde verilen mevlit törenine de kalabalık bir topluluk katıldı. İkram, Bahri, Ahmet ve Fahrettin Müjdeci kardeşler, konuklarını kapıda ağırlarken yeni düğün salonu adeta dolup taştı. Müjdeciler, gelenek ve göreneklerine göre düğünlerini gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Mutlu günümüzde bizi yalnız bırakmayan dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Batman’ın yanı sıra Diyarbakır ve Bismil’den gelen dostlarımıza da minnettarız” dediler.

ADSANLARIN DÜĞÜNÜ…

Şirinevler mahalle muhtarı Remzi Adsan’ın oğlu Sedat Adsan ile Kübra Meral’ın düğünü de renkli geçti. Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu çok amaçlı salonda yapılan düğün törenine semt sakinleri ile Adsanlar akın etti. Mahalli sanatçıların coşturduğu düğün, geç saatlerde sona erirken Kübra-Sedat Adsan çiftçi de takı yağmuruna tutuldu. Şirinevler mahalle muhtarı Remzi Adsan, düğünü geleneklerine göre yaptıklarını söyledi.

ÜÇ YILLIK NİŞANLILAR EVLENDİ

Bayan Sema Kızılcık’ın, bir süre önce başlattığı ‘evlendirelim kampanyası’nda üç yıldır nişanlı olan Leyla Şahin- Fırat Kutlu, görkemli bir düğünle evlendi. Vali Recep Kızılcık’ın eşi Sema hanımın düğün masraflarını üstlendiği Leyla-Fırat Kutlu çiftinin düğününe Vali Recep Kızılcık, Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Vali yardımcıları ve bazı yöneticiler katıldı. Kültür merkezi bahçesinde önceki akşam yapılan düğünde Vali ve diğer yöneticiler, halay çekti. Bayan Kızılcık, Türkçe-Kürtçe şarkılara eşlik ettiği düğünde halaydan çıkmadı. İl yöneticileri eşlerinin de katıldığı renkli düğün töreninde Vali Recep Kızılcık, Leyla-Fırat Kutlu çiftine altın taktı. Yaklaşık 200 kişilik topluluğun katıldığı düğünde bir evde olması gereken tüm eşyaları aldıklarını da belirten bayan Kızılcık, “Bir süre önce başlattığımız kampanyaya ilk başvuran Fırat Kutlu olmuştu. Üç yıldır nişanlılardı, onları evlendirmek bize düştü. Çiftimizi yürekten kutluyorum. Ömür boyu mutluluklar diliyoruz” dedi. Öte yandan Şahin ve Kutlu aileleri imkansızlıktan ötürü evlendiremedikleri Leyla-Fırat Kutlu’ya görkemli bir tören yapan Sema Kızılcık’a teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim