Ramazan ayının ilk günü Cuma’ya denk düşünce camiler dolup taştı

Ramazan’ın ilk Cuma’sı!

**11 ayın sultanı Ramazan’ın, Cuma’ya denk düşmesi kentteki camileri doldurdu. Kürtçe hutbenin okutulduğu Belediye bahçesindeki cami ile diğer camilerde yer bulamayanlar gölgeliğe sığınıp saf tuttu.

SICAK CUMA

Gölgede 45 derecedeki sıcakta Ramazan’ın ilk Cuma’sına akın eden Batmanlılar, camileri doldurdu. Kürtçe hutbenin verildiği Belediye bahçesindeki çadır ile Belediye hizmet binasının gölgeliklerine sığınanlar, Kürtçe hutbe veren Casim Bozkur’u dinledi. Kürtçe hutbede Ramazan’ın ‘hayır ayı’ olduğuna dikkat çeken Bozkur; “İslam alemi, dayanışma içinde olmalıdır” dedi. Sivil polis ekiplerinin uzaktan görüntü aldıkları Belediye çadırındaki cemaat, Kürtçe namazın ardından sessizce dağıldı.

CEMAAT SOKAĞA TAŞTI

Ramazan’ın ilk Cuma’sı diğer camileri de doldurdu. Erken saatlerde camilerin yolunu tutanlar, klimalara yakın oturmayı tercih etti. Yer bulamayanlar ise cami binaların gölgeliklerine sığındı. Beraberinde getirdikleri kilim ve seccadelerde saf tutan cemaati, rahatsız edenler ise duygu sömürücüleri oldu. Ramazan ayı ile birlikte Batman’a akın eden çevre il ve ilçelerdeki dilenciler, avuçlarını açıp yurttaşlardan destek istedi. Her Cuma yardım talebinde bulunan cami imamları, Ramazan’ın ilk Cuma’sında yardım yapılması için cemaati uyarması dikkat çekti. 

Editör: TE Bilişim