**Batman Esnaf, Kefalet, Kredi ve Kooperatif Başkanı Şevki Taş, esnaf bayram arifesini dört gözle beklediğini söyledi. Taş; “Esnafın umudu iki bayramdır. Özellikle ilk bayramla esnaf, sorunlarını hafifletmeye çalışıyor” dedi.
“ESNAFIN GÖZÜ ARİFEDE”
Piyasadaki durgun günlerin bayram arefesiyle birlikte kalkmasının beklendiğini söyleyen Batman Esnaf, Kefalet Kredi ve Kooperatif Başkanı Şevki Taş; “Bayrama 10 gün kala piyasa hareketlenir” diye konuştu. Zengin ve fakirin alış-veriş yaptığı köy pazarındaki organik ürünlerin herkesin ilgisini çektiğini belirten Başkan Taş; “Ramazan ayıyla birlikte köy ürünlerine rağbet arttı. Köy pazarında zengini de fakiri de alış-veriş yapabiliyor. Seçim öncesi umduğunu bulamayan esnafın gözü şimdi de bayram arifesinde. Önümüzdeki haftadan itibaren piyasada hareketlilik başlar. Esnaf dört gözle beklediği satışla buluşur” diye konuştu.
KREDİ TALEPLERİ BAŞLADI
Başkan Taş, şöyle devam etti; “Bayram öncesinde esnafın kredi talebi de arttı. Yöre esnafının yılda iki kez yüzü gülebiliyor. Biri Ramazan diğeri ise Kurban bayramında işleri düzelen esnaf, biraz olsun nefes alabiliyor. Kooperatifimize günde ortalama 15 esnaf kredi için talepte bulunuyor. Esnafın talebini karşılıyoruz. Şimdilik piyasada kuru kalabalık hakim. Fakat önümüzdeki haftadan itibaren piyasada gözle görülür bir canlanma yaşanacak. Kirasını ödemekte zorlanan esnaf, bayram arifesini iple çekiyor. İlk bayrama herkes alış-veriş yapınca esnafın işi de düzeliyor.”

Editör: TE Bilişim