*İlkbahar mevsimi ile birlikte kırsalda yetişen kenger, semiz, kulık otu ve hardal yaprağı, köy pazarında yerini aldı. Dar gelirliler, yemeklere tad katan otlara akın ediyor.

ŞİFALI OTLARA HÜCUM
İlkbahar mevsimi ile birlikte şifalı otlar pazarda görücüye çıktı. Kengerin kilosu 7 TL’den alıcı bulurken, Hasankeyf’te yetişen kulık otu ise 2,5 TL’den pazarda yerini aldı. Limon gibi ekşi olan kulık otunun şifalı olduğunu belirten Zeki Yıldız, “Daha çok Muş ve Hasankeyf çevresinden yetişen kulık otu yemeklere hem lezzet katıyor hem de şifa veriyor. Limon tadındaki şifalı ota ciddi bir talep var” dedi.

KENGERE İLGİ
Tarlalarda topladıkları kengerin kilosunu da 7 TL’den sattıklarını söyleyen yerli sebze-meyve seyyar satıcıları şöyle konuştular : “Kenger yemeklere bir başka tad katıyor. Bahar mevsiminde de kengere ciddi bir talep var. Ayrıca Sason ilçesinin Acar köyü çevresinde topladığımız hardal yaprağının kilosunu da 2 TL’den satıyoruz. Doğal sarımsak gibi olan hardal yaprağını da tezgahlarımıza getirdik. Bahar mevsimindeki şifalı otları herkese öneriyoruz.” (Abdullah Türeli)

Editör: TE Bilişim