Batman’ın Gercüş ilçesi Ayrancı geçidinde yelken paraşütüyle havalanan Batman 14. İnsansız Uçak Sistemleri Hava Üssü’nde görevli biri emekli asker iki personel, karayoluna düştü. Kazada ağır yaralanan Hv.Asb.Bçvş.Emin Çoban ile emekli Hv.Bçvş.Ali Özkan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı

PARAŞÜT KISA SÜRE SONRA DÜŞTÜ
Batman-Gercüş ilçesi Ayrancı Tepesi’nden Cumartesi günü öğle saatlerinde havalanan Emin Çoban (41) ve Ali Özkan (48), bir süre uçtuktan sonra inişe geçti. Ancak yelken kanat, bilinmeyen nedenle kara yoluna düştü. İhbar üzerine bölgeye jandarma, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gercüş-Midyat karayolunu kısa bir süreliğine trafiğe kapatıldı. Yaralanan Çoban ve Özkan’ın, Batman 14. İnsansız Uçak Sistemleri Hava Üssü’nde görevli personeller olduğu açıklandı. İki askeri personel, ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Ancak her iki yaralı da tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

SON GÖRÜNTÜLERİ KAMERADA
Yelken paraşütle uçuştan kısa süre sonra kara yoluna düşerek yaşamını yitiren Emin Çoban (41) ve Ali Özkan’ın (48), uçuş yaparken çekilen son görüntüleri ortaya çıktı. Hazırlık yapan ikilinin, uçuşa geçtikleri sırada cep telefonu kamerasıyla görüntü çeken kişiye çarpmasının ardından delta kanadın bir tarafının da zemine çarptığı görüldü.

Editör: TE Bilişim