ÇAĞDAŞ YAZDI, PAPAĞANINA KAVUŞTU

Batman’ın GAP Mahallesi’nde oturan Selim Aykurt, bir hafta aradan sonra kayıplara karışan ve ‘Paşa’ adını verdiği konuşan papağanına kavuşmanın sevincini yaşadı. “Konuşan Papağanını bulana 1000 TL ödül verecek” başlıklı Batman Çağdaş’taki haberinin ardından Kültür Mahallesi’nde bir hayvan severin telefonuna ulaştığı Aykurt, dünyaların kendisinin olduğunu söyledi.  Aykurt, “Gökhan Kaynak, Paşa papağanını buldum deyince havalara uçtum. Benim için çok değerli olan papağanımı bulmak için 20 bin TL’yi bile gözden çıkarmıştım” dedi.

“PAŞAYA GÖZÜM GİBİ BAKIYORUM”

Kültür Mahallesi’nde oturan duyarlı hayvan sever Gökhan Kaynak ile Mehmet Emin Bulut’a teşekkür eden Aykurt, şunları kaydetti; “Üç ay önce yaklaşık 4 bin 500 TL’ye aldığım papağana gözüm gibi bakıyorum. O’nu bazen kafesin içinden bırakıyorum. Ev’in içinde her yerde dolaşıyor. Geçen hafta balkonda otururken, bir gürültü esnafında bir anda ürken ‘Paşa’ papağan uçup kayıplara karıştı. Tüm aramalarıma rağmen bulamadım. Şehrimizin çok okunan gazetesi Çağdaş haber yaptı. Telefonum da haber de yer alınca papağanıma çok kavuşmuş oldum.”

“BENİ GÖRÜNCE YERİNDE DURAMADI”

Geçen Cumartesi GAP Mahallesi’nden Kültür semtine uçan ve Gökhan Kaynak ile Mehmet Emin Bulut’un bulduğu Paşa Papağan’ın kendisini görünce yerinde duramadığını belirten Selim Aykurt, “Papağanım, iyi konuşuyor. Kayıplara karıştığı günden beri konuşmuyordu. Bunu papağanı bulan iki hayvan sever bana anlattı. Paşa papağan beni görünce ‘Babacığım, ne oldu’, ‘Nerdesin’ dedi, birden canlandı. Çok değerli kuşuma kavuştuğum için mutluyum. Bundan sonra papağanı balkona çıkarmayacağım. Papağanı bulanlara da ödül vaadimi yerine getirdim” diye konuştu. (Yunus Yasak)

Editör: TE Bilişim