*Baharın müjdecisi gelincik çiçekler Batman ovasını kızıla boyarken, bazı yerlerde üç farklı renkte görülen gelincikler renk cümbüşünü oluşturuyor.

GELİNCİKLER ÇİÇEK AÇTI

Yörede havaların ısınması ile birlikte ekili alanların çevresindeki boş arazilerde gelincikler çiçek açtı. Genelde kırmızı renkte çiçek açan gelincikler Batman-Hasankeyf yol kenarlarını kızıla boyadı. Baharla birlikte kırmızı, beyaz ve sarı renkteki gelincikler ovayı adeta kızıla boyadı. 1. Dünya savaşının en önemli sembolleri arasında gösterilen gelincik çiçeğinin Türkiye’deki bazı bölgelerde şerbeti yapılıp içilirken, görselliği ile de muhteşem görüntüler oluşturuyor.

OVA RENK CÜMBÜŞÜ GİBİ

Batman ve yöresindeki ovada onlarca dönüm arazide farklı renklerde açan gelincikler rengarenk bir görüntü oluşturuyor. Meralarda gelinciğin kırmızı, beyaz ve sarı renkteki çiçekleri ile yeşil yaprak bölümleri rengarenk oldu. Gelinciklerin görüldüğü Batman-Hasankeyf yol güzergahı ise eşsiz bir manzara sunuyor. Yörenin güzelliklerinin yeteri kadar tanıtılmadığını belirten bazı yurttaşlar, “Antalya’da insan eli ile ekilen gelincik çiçeği yöremizde doğal olarak yetişiyor. Yetkililer bu doğa harikasının tüm dünyaya tanıtılması gerekiyor. Her mevsim meydana gelen bu manzaradan kimse mahrum edilmemeli” dediler. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim