**HDP Batman Milletvekili adayları, 7 Haziran seçimi yaklaştıkça seçim kampanyasını hızlandırdı. OSB’de atölyelerden tekstil çalışanlarına, düğün-nişan törenlerinden taziye ziyaretlerine kadar her adrese ulaşan adaylar; “Geceli-gündüzlü çalışmak zorundayız. Çünkü zafere sayılı günler kaldı” diyorlar.

HDPLİ ADAYLARIN PERFORMANSI
HDP Batman Milletvekili adayları, 7 Haziran seçimine bir ay kala seçim kampanyasını hızlandırdı. Batman’da ulaşmadık yer bırakmayan HDP’li adaylar, yorulmak nedir bilmiyor. Önceki gün Organize Sanayi bölgesinde bazı fabrika ve tesisleri dolaşan adaylardan Ali Atalan, Ayşe Acar Başaran ve Hasan Yağız, bir tesisin bahçesinde birer işçi gibi çalıştı. Ellerine geçirdikleri tırmık ve küreklerle bahçe düzelten Milletvekili adayları; “Bahar mevsiminde bahçelerini hazırlayanlara katkı olsun diye biz de çalışmayı bir görev bildik” dediler. Bahçede bir süre çalışan HDP’li adaylara, tesis sahibi ayran ikramında bulundu.



TEKSTİLCİLERİ UNUTMADILAR
Organize Sanayi Bölgesindeki tekstil atölyelerinde çalışan işçileri de ziyaret eden HDP’li adaylar, moral buldu. Kabuğuna sığmayan Batman OSB’deki tesislerin büyük bölümüne ziyaret gerçekleştiren HDP’li adayların önemli bir durağı da tekstil atölyelerinde çalışan işçiler oldu. Yüzlerce işçinin çalıştığı tekstil atölyelerinde emekçileri dinleyen HDP Milletvekili adayları; “Gerek tekstil kent gerekse de OSB’deki tekstil atölyelerini ziyaretimizde emekçileri yanımızda gördük, mutlu olduk. Gittiğimiz her yerde önce emekçilerle buluşuyoruz. Sonra da yatırımcılarla bir araya gelip sorunları dinliyoruz” diye konuştular.



DÜĞÜN-TAZİYELERDE
Seçim kampanyasında performanslarıyla dikkatleri çeken HDP Milletvekili adayları Ali Atalan, Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran ve Hasan Yağız, kent merkezi ile ilçe, belde ve köylerdeki düğün ve taziyeleri de kaçırmıyor. Sevinç ve hüznü bir arada yaşadıklarını ifade eden HDP adaylar, şöyle konuştular; “Gelenek ve göreneklerimize bağlıyız. Davet edildiğimiz düğün ve nişan törenlerinin yanı sıra taziyeleri de kaçırmıyoruz. Genç çiftlerin nikah şahitliklerine tanık olduğumuzda mutlu oluyoruz. Gittiğimiz taziyelerde de hüzünleniyoruz. Vatandaşlarımızın acısını paylaşmayı bir görev biliyoruz.”


Editör: TE Bilişim