*Müze Müdürlüğü bahçesinde yapımı tamamlanan Müze Park’ın, Batman’ın 25. il oluşunun haftasında açılacak. Müze Park’ı gezen konuklar, M.Ö. 2000 ila 8000 yılları arasındaki höyüklerden çıkarılan eserlerin benzerlerini hayranlıkla izliyor.

 

MÜZE’YE YAKIŞTI

Batman Müze Müdürlüğü’nün, Özel İdare Genel Sekreterliği bütçesinden yaptığı Müze Park, Batman’ın il olma yıldönümü haftasında açılacak. Müze Park, yerli ve yabancı konukların görücüsüne çıkacak. Neolotik, Orta Çağ ve bölgedeki höyüklerden çıkarılan tarihi eserlerin figürlerinin yapıldığı Müze Park’ın bahçesi görenleri büyülüyor. Hafta sonu Batman’a konuk olan kadın yazarlardan Belma Akçura, Güler Yıldız ve Ayten Görgün Smith, tarihi zenginliğe sahip petrol kentinin Müze Park projesi ile tarihi eserlerin teşhir stantları karşısında hayranlıklarını gizleyemediler.

 

FİGÜRLER DİKKAT ÇEKİCİ

Geçen yıl yapımı tamamlanan ve önümüzdeki ay hizmete açılacak Müze Park’ta ‘Yaşamın ve ölünün evleri’ mezarlardaki mızrak uçları, oklar, geyik, Hallençemi ve Çeme Alo höyüğündeki küp içindeki mezar, iskeletler ve 5000 yıl öncesine ait oyun taş figürleri ile eski evlerin yansıtıldığı Müze Park’ta açılış hazırlıklarını son aşamaya geldiği belirtildi. Müze Parkın Batman’ın il oluş haftasında açılacağına dikkat çeken Kültür Turizm İl Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı, “Batman’a örnek bir Müze Park kazandırıldı. Şehrimize gelen konuklar hem Müze Park’ta dinlenme imkanı bulacak, hem de eserlerimizin bulunduğu teşhir stantlarını da gezebilecek. Batman Müze Müdürlüğü gezmeye değer bir durak” dedi.

Editör: TE Bilişim