** Batman Müftülüğü, ‘Kutlu Doğum Haftası’nın son etkinliğini kadınlara yönelik gerçekleştirdi. “Hz.Peygamber, Tevhid ve Vahdet”  konulu konferansta kouşan İl Vaizi Tuba Akarslan; “İslâm dininin üzerinde durduğu en önemli konulardan biri; mutluluğun vazgeçilmez şartlarından olan birlik ve beraberliktir” dedi.



KONFERANS İLGİ GÖRDÜ
Kültür İl Müdürlüğü konferans salonunda kadınlara yönelik “Hz.Peygamber, Tevhid ve Vahdet” konulu konferans ve ilahi dinleti programı ilgi gördü. Program, Kur’an kursu öğreticisi Kübra Hattapoğlu’nun sunumuyla, müezzin kayyım Havzullah Kavak’ın Kur’an Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra programda konuşan İl Müftüsü Turgut Erhan: “Peygamberi örnek almak; onun gibi adaletli, onun gibi dürüst, onun gibi merhametli, onun gibi eş, onun gibi baba, onun gibi komşu, onun gibi vatandaş, kısaca onun gibi insan olmak, insâni ilişkilerini, onun ahlakî ölçülerine uygun şekilde yürütmektir. O'nu örnek almak demek; Güvenilir, affedici, merhametli, hoşgörülü, cömert, alçakgönüllü, çalışkan, dosdoğru, adaletli, vefakâr olmak demektir. Kısaca peygamberimizin hayatı; İslâmi bütün değerlerin hayat bulup müşahhas hale geldiği bir alandır” dedi.


“ALLAH’IN KİTABINA SARILMALIYIZ”
“Hz.Peygamber, Tevhid ve Vahdet”  konulu konferansta kouşan İl Vaizi Tuba Akarslan: “İnsanlığın mutluluğunu hedefleyen yüce dinimiz İslâm, Tevhid dinidir. Tevhid, tek Allah inancı etrafında birleşmektir. Bilindiği gibi ‘Allah’tan başka ilah yoktur’ sözü, bu tevhidin özünü teşkil etmektedir. İslâm dininin üzerinde durduğu en önemli konulardan birisi, mutluluğun vazgeçilmez şartlarından olan birlik ve beraberliktir. Birlik ve beraberliğin olduğu yerde kardeşlik, huzur, bolluk, bereket ve rahmet vardır. Dünya ve âhirette mutlu olmak ancak Allah’ın Kitabına sarılmak, birlik ve beraberlik içinde olmakla mümkündür” dedi. Konferans sonrası Kur’an kursu öğreticilerinden oluşan Grup RANA, ilahi ve kasideleri dillendirdi. Öte yandan programa katılan tüm katılımcılara Kürtçe-Türkçe Kur’an-ı Kerim Meali, ‘Hz.Peygamberin Hayatı’ adlı Kürtçe kitap, Diyanet Dergisi, gül ve çeşitli hediyeler verildi.

Editör: TE Bilişim