**BDP Batman İl teşkilatı, 14 Temmuz’da Diyarbakır’da yapılacak ‘Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümü’ mitingine katılım için çağrılarda bulunacak.

HEDEF; 1.5 MİLYON KİŞİ

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Diyarbakır’da 14 Temmuz’da yapılacak ‘Kürt sorunu demokratik ve barışçıl çözümü’ mitingi öncesi çalışmalara start verdi. BDP Batman teşkilatı da miting için STK ve basın mensuplarıyla Belediye konuk evinde bir araya geldi. Toplantıya BDP Parti Meclis üyesi Osman Ergin, İl Başkanvekili Ayşe Ağılgat, İl Genel Meclis Başkanı Salih Aktan ile Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Tuğyıldız katıldı. Parti Meclis üyesi Osman Ergin, 14 Temmuz mitingine büyük önem verdiklerini belirterek, 1.5 milyon kişiyi toplayacaklarını söyledi. Ergin; “Bizim için 14 Temmuz mitingi çok anlamlı ve faşizme karşı ‘hayır’ mitingidir. Umarız Diyarbakır Valiliği mitingi organize eden milletvekillerimizin izin taleplerine olumlu cevap verir. Yaklaşık 1.5 milyon insanın katılacağı mitingde talepleri dile getireceğiz”  dedi.

YABANCILAR İZLEYECEK

Ergin, şöyle devam etti; “Taleplerin başında Öcalan olmak üzere, tüm siyasi tutukluların özgürlük talepleri olacak. Kürt sorunun demokratik çözümü için daha önce başlatılan müzakerelerin yeniden başlatılması, TBMM’nin birinci gündem maddesi olan Anayasa çalışmalarında sivil bir anayasanın hayata geçirilmesi, Terörle Mücadele Kanunu ve özel yetkili mahkemelerin tamamen ortadan kaldırılması, yüzde 10 barajının kaldırılması ve tutuklu milletvekillerin, siyasi seçilmişlerin parlamentoya gitmeleri önündeki engellerin derhal ortadan kaldırılması gibi talepler haykırılacak. Batman’da 14 Temmuz tarihine kadar halkımız bu mitinge katılmaları konusunda çağrıda bulanacağız.” Bu arada Avrupa ve Ortadoğu’dan çok sayıda yabancı gözlemcinin de mitinge katılması bekleniyor. 

Editör: TE Bilişim