İLÇE, KARALARA BÜRÜNDÜ

Ankara'da canlı bomba saldırısıyla yaşamını yitiren ilkokul 3'üncü sınıf öğrencisi Muhammed Veysel Atılğan'ın mezarı, babası İbrahim Atılğan ile yan yana gömüldü. Ziyaretçi akınına uğrayan baba- oğlun mezarları, taze karanfillerle donatılıyor. 3 kız babası İbrahim Atılğan, 14 yıllık evliliği boyunca tek erkek çocuğu Muhammed Veysel ile birlikte hayatını kaybetmesi, memleketi Batman'ın Gercüş İlçesi'ni de yasa boğdu.

ATILĞAN AİLESİNİN DRAMI

Başsağlığı için taziyeye ülkenin birçok ilinden vatandaşları geldiğini belirten İbrahim Atılğan'ın kuzeni ve AK Parti İl Genel Meclisi üyesi Veysi Atılğan, "Türkiye'nin birçok yerinden başsağlığı için Gercüş'e gelen oldu. Muhammed Veysel, acıklı bir hikayesi var. Üç kız çocuğu olan İbrahim'in 14 yıl aradan sonra bir oğlu oldu ve adını da Muhammed Veysel koymuşlardı. Bu tatlı çocuğun hayallerini yıkan katilleri lanetliyorum. Gerçekten bu acıyı paylaşmak isteyen insanlar adeta Gercüş'e akın ediyorlar" dedi.


TAZİYEYE AKIN

İlçede yerel gazetecilik yapan İbrahim Torlak da, "Muhammed Veysel, baba İbrahim Atılğan'ın taziyelerine çok sayıda kişi katıldı. Batman Valisi, sendika temsilcileri ve İbrahim Atılğan'ın daha önce görev yaptığı Muş, Diyarbakır, Ankara ve Edirne'den başsağlığı için arkadaşları geldi. Gercüş İlçe halkı baba oğul için yas tutuyor. Türkiye'nin her yerinden insanlar Gercüş'teki taziyeye geldi. Siyaset gözetmeksizin gelen herkes, bu terör olayını lanetleyerek ve bu ailenin yaşadığı acıya ve hüzne ortak olmak için Gercüş'e akın etti. Bu olay tarihe bir kare leke olarak geçti. Özellikle Muhammed Veysel, anlatılamayacak bir durum. Şu anda onun arkadaşları okula gidiyor ancak ne yazık ki onun sırası boş" diye konuştu. (Reşat YİĞİZ)

Editör: TE Bilişim