*Batman’ın iş insanlarından Murat Durmuş, 16 yıl önce Hollanda’ya yerleşti. 13 Yaşındayken gittiği Hollanda’da Polis Akademisini bitiren Durmuş’un büyük oğlu Recep Durmuş Başkomiser oldu. Hollanda’da tanıştığı aslen Makedonyalı diş hekimi Hayal Hisa ile Batman’da dünya evine giren genç çifti sevenleri ve yakınları, mutlu günlerine ortak oldu.

HOLLANDA’DA BATMANLI BAŞKOMİSER
Hollanda’da yaşayan aslen Makedonyalı diş hekimi Hayal Hisa, Hollanda’da başkomiserlik yapan Batman’lı Recep Durmuş’la nikah masasına oturdu. Batman’ın yeni yüzü Güngör Palace düğün salonu, Durmuş ve Hisa ailesinin mutluluğuna ev sahipliğini yaptı. Batman’ın iş insanlarından Murat Durmuş, 16 yıl önce Hollanda’nın Emmelloord kentine yerleşti. Çocuklarının eğitimini iyi okullarda yaptıran iş insanı Murat Durmuş’un büyük oğlu Recep Durmuş, Hollanda Emniyet Teşkilatında Baş komiserlik görevine kadar yükseldi. 5 yıldır baş komiserlik yapan Durmuş, tanıştığı aslen Makedonyalı diş hekimi Hayal Hisa ile Hollanda’da söz keserken, yörenin gelenek-göreneklerine göre Batman’da düğün yapmayı kararlaştırdı.

SEVENLERİ YALNIZ BIRAKMADI
Batman’a gelin olarak gelen diş hekimi Hayal (Hisa) Durmuş’un annesi Şenay Zaçe, babası Hasan Hisa ile yakınları görkemli düğünde Murat Durmuş ve eşi Songül Durmuş’la konukları kapıda karşıladı. Batman Borsa Başkanı Arif Güneş, Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Hifzullah Akdaş, bazı STK temsilcileri ile iş dünyasından da seçkin davetlilerin katıldığı gecede iş insanı Murat Durmuş, konukların masalarını tek tek dolaşarak teşekkür etti. Nikah şahitliğini yapan Güneş, evlilik cüzdanını diş hekimi Hayal (Hisa)  Durmuş’a teslim etti. Pandemi kuralları içinde yapılan düğünde konuklar yemekte ağırlandı.

“BATMAN, GÜZEL BİR ŞEHİR”
Düğün için ilk kez Batman’a gelen Makedonyalı Hisa ailesi, petrol kentinin gelenek-göreneklerine hayran kaldı. Diş hekimliğini Hollanda’da sürdüren gelin Hayal (Hisa) Durmuş; “Batman çok güzel bir şehir. Ancak havası çok sıcak. Bu mevsiminde bu kadar sıcak bir havayla karşılaşacağımızı beklemiyorduk. Buranın havası kadar insanları çok sıcak. Düğün törenimize katılan tüm konuklara teşekkür ediyoruz” dedi. Diş hekimi olan eşiyle Hollanda’nın Enehede kentinde yaşamlarını sürdüreceklerini söyleyen Başkomiser Recep Durmuş ise; “Çocukluğumda ayrıldığım şehrimde düğün törenini yapmanın heyecanını yaşadım. Mutlu günümüze ortak olan baba dostlarının tümüne teşekkürü bir borç biliyorum” diye konuştu. (Altan Ayaz)

Editör: TE Bilişim