**Mahalle buluşmalarının ikincisi Seyitler semtindeydi. Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin, bazı il yöneticileri ve ünite müdürleriyle birlikte katıldığı buluşmada, geçmişten günümüze sorunları biriken o mahallelinin sorunlarını dinlediler.

**1.5 Saat süren mahalle buluşmalarında en ilginç ayrıntı, şehrin en ucra mahallesi Seyitler’de bu yıl yapılan uyuşturucu operasyonlarına yönelik çalışmalardı. Bu semtte drone ile 24 operasyon yapılmış. Ayrıca bu mahallede güzel şeyler de oluyor. Artık mahalleden çıkan doktor adayları var.

PARKTA BULUŞMA…
Seyitler mahallesi, Batman’ın en ucra semtlerinden…

Mahalle buluşmalarını daha çok ucra semtlerden başlatan Vali ve Belediye Başkanvekili Hulusi Şahin, bu kez Seyitler mahalle sakinlerini, dört mahallelenin yararlandığı Şerzan Kurt Parkında dinledi.

Vali ve Başkan Vekili Şahin, önce kısa konuştu…

“Biz konuşmayacağız, not alacağız, sizler konuşacaksınız bizler dinleyeceğiz” diyen Vali Şahin, sözü mahalle muhtarı Süleyman Rüzgar’a bıraktı.

Muhtar Rüzgar, sorunlarının başında internet altyapısının yetersizliğinden yakındı. Telekom İl Müdürü Bedrettin Ay, mahallede 300’ün üzerinde hırsızlık vakasının yaşandığının altını çiziyordu ve ekliyordu; “Daha üç gün öncesinde bakırdan kablolarımız çalınınca maalesef internet erişiminde sıkıntılar yaşanıyor…”

İnternet erişimi konusunda Telekom İl Müdürü Bedrettin Ay ve Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran’a talimat veren Vali Şahin: “Bilgi Destek Merkezi’ne 10 bilgisayar verip, bu mahalleye kısa sürede internet erişimi sağlayacağız” diyordu.

Bir ara söz dönüp, dolaşıp doğalgaza geldi. AKSA SİBADAŞ’ın verilerine göre Batman’ın 15 mahallesinde doğalgaz yok. Bu semtlere 177 kilometrelik şebeke için bütçenin oluşmadığını belirten AKSA SİBADAŞ Bölge Müdürü Yusuf Demirtaş: “Seyitler mahallesinin de içinde bulunduğu mahallelerimize doğalgazı 2021’de getirebilmemiz için bütçe gerek” diye yanıt veriyordu.

Bazı mahalle muhtarlarının da bulunduğu buluşmalarda şehrin sorunlarının çözümü konusunda herkese görüş veren Vali Şahin, net konuşuyordu; “Bu şehir hepimizin. Sorunların çözümü konusunda bizler üzerimize düşeni yapacağız.”

UYUŞTURUCUYA DRONELİ OPERASYONLAR
Seyitler mahallesinin bazı bölgelerinde uyuşturucu maddesiyle ilgili şikayetleri daha önce de ilgili mercilere illetiklerini anlatıyordu muhtar Rüzgar…

Vali ve Başkanvekili Şahin, sözü Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç’a veriyordu…

Kıraç, bu yıl içinde drone ile 24 operasyon gerçekleştirdiklerinin altını çiziyordu; “Operasyonda 26 şüpheliden 4’ü tutuklandı. Diğerleri serbest bırakıldı. Ele geçirilen 10 kilo esrarın dışında diğer uyuşturucu maddelerinde de birer gram ele geçirdik. Sadece Seyitler’de değil, Batman’ın dört bir yanında ekiplerimiz çalışıyor. 10 Motorize ekibinden oluşan Yunuslar, her zaman vatandaşın yanında. Uyuşturucuyla mücadelede taviz vermiyoruz…”

Vali Şahin de bölge illerine göre Batman’ın narkotik, hırsızlık ve diğer suçlarda iyi durumda olduğunu ifade ediyordu.

Yaklaşık 1.5 saat süren mahalle toplantısında bazı kadınların iş talebi dikkat çekiciydi…

Bir-iki işsiz gencin de iş talebiyle karşılaşan Vali Şahin: “Belediye’ye geldikten bu yana tek bir eleman almadık. Yerel yönetimler istihdam alanı değil. Taleplerinizi elbette değerlendireceğiz ama herkese de istediği işi verecek durumda değiliz” diye uyarıda bulunuyordu.

VALİ’Yİ SEVİNDİREN GENÇ
Karanlık çökmüştü, sohbet koyulaşıyordu.

Bir ara üzerinde Galatasaray forması olan Davuz Yağız adlı genç söz aldı; “Bu yıl Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandım. Mahallemizde internet erişimi sorunu var. Evimizin de bulunduğu 10 evin çevresinde maalesef internet yok.”

Vali Şahin, Yağız’ın isteğinin hemen yerine getirilmesi için Telekom ve Milli Eğitim Müdürüne talimat veriyordu.

‘Altın çocuk’ dediği Davut Yağız’a çeyrek altın veren Vali Şahin; “Bu gençlerle gurur duyuyoruz. Yeter ki gençlerimiz okusun, geleceğin doktorları olsunlar…”

Akşam ezanı ile birlikte Seyitler mahallesindeki ‘mahalle buluşması’ son bulmuştu. Vali ve Başkan Vekili Şahin, mahalle sakinlerinin gündeme getirdikleri sorunları dinlemekten keyif duymuştu. Özellikle Tıp Fakültesi’ni kazanan Davut Yağız’la olan diyaloğu buluşmaya ayrı bir renk kattı.