**Yıllardır mağarada yaşamaya direnen Mehmet Tilki, her sabah mağarasının önünü temizlemek için kolları sıvıyor. Kale mahallesindeki semt sakinlerini temzilik kampanyasına davet eden 61 yaşındaki Tilki; “Hasankeyf’e çok sayıda yerli ve yabancı turist geliyor. Mağara bölgesini daha temiz tutmak görevimiz” diyor.

MAĞARAYA GÖZÜ GİBİ BAKIYOR

Yılın yarısını Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’teki mağarasında geçiren Mehmet Tilki, tarihi dokunun olduğu bölgelerde temizlik yapmadan güne başlamıyor. Dedesine ait mağarada yılın 6 ayını geçirdiğini belirten Belediye emeklisi 61 yaşındaki Mehmet Tilki; “Dedemden kalma mağaramda hem sakin günler geçiryorum hemde nostalji yaşıyorum. Kale mahallesiyle komşuyum. Mağaraların olduğu bölgede her gün temizlik yapıyorum.  Dört mevsimde de güzel olan Hasankeyf’e gelen yerli ve yabancı turistlerin, tarihi dokunun olduğu bölgeyi temiz görmeleri için her gün mıntıka temzliğini yapmadan rahat edemiyorum” dedi. Devamı

ÖRNEK MAĞARA SAKİNİ

3100 Nüfuslu tarihi ilçede mağarada yaşayan tek sakinin Mehmet Tilki olduğunu belirten Belediye  Başkanı Abdulvahap Kusen; “Mağara çevresine gözü gibi bakan ve etrafı temiz tutan Mehmet Tilki’nin başlattığı temizlik kampanyasına Kale mahallesi sakinlerinin de destek vereceklerine inanıyorum. Kale kapalı olduğu için konuklarımız daha çok çevredeki mağara ve tarihi dokuların olduğu bölgeleri geziyor. Çöp atıklarının tarihi doku içine atılmaması konusunda sık sık uyarılarımız var.  Zamanın bir bölümünü mağarada geçiren Mehmet Tilki’nin temizlik kampanyasının tüm ilçeye örnek olmasını istiyorum” diye konuştu.

MAĞARADA MUTLU

Adana’nın bir ilçe Belediyesi’nde emekli olduktan sonra çocukluğunun geçtiği dedesine ait Hasankeyf’teki mağaraya yerleşen Mehmet Tilki; “Mağarada yaşam bir başkadır. Kışın sıcak, yazın ise serin olan mağaramda hindi, tavuk ve güvercin besliyorum. Elektirik ve suyun da olduğu mağaramda yok yoktur. Televizyon, buzdolabı ve beyaz eşyaları yerleştirdiğim mağarayı bir de koruyan kangal köpeğim var. Ailem Adana’da yaşıyor. Fakat  mağaradaki yaşamımı hiç bir şeye değişmiyorum” dedi.(Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim