**Fransa’nın ünlü Le Monde Gazetesi İstanbul muhabiri Marie Jego, 7 Haziran seçimi öncesinde nabız tuttuğu Batman ve yöresinde AK Parti’den HDP’ye geçiş yapan ailelerle görüştü.

“EMANET OYLAR GERİ DÖNÜYOR”
Pazar günü yapılacak genel seçimler öncesinde Le Monde Gazetesi de Batman’da nabız tuttu. Danimarka Politiken Gazetesinin ardından Batman’a konuk olan Fransa’nın ünlü gazetesi Le Monde’nin İstanbul muhabiri Marie Jego, bir süre önce AK Parti’ye geçiş yapan Kozluk İl Genel Meclis üyesi Burhan Saran, Kozluk-Oyuktaş muhtarı İlhan Altaç ve Cengiz Ediz’le görüştü. Kürt seçmenlerin daha önce oy verdiği AK Parti’den emanet oyların HDP’ye dönüş yaptığını söyleyen tecrübeli gazeteci Jego; “HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın etkili konuşması seçmeni etkilemiş. Bir süredir bölgedeyim, HDP buralarda iyi bir hava yakalamış” dedi.




KOZLUK’TA MUHTARLAR HDP’DE
Bir süre önce 50’ye yakın köy ve mahalle muhtarıyla birlikte Halkların Demokratik Partisi’ne katılım gerçekleştirdiklerini belirten Oyuktaş (Kuyubaşı) köy muhtarı İlhan Altaç; “Kozluk’ta muhtarların çoğu HDP’ye katıldı. Hiç bir baskı ve tehdit altında kalmadan kendi isteğimizle HDP’ye geldik. Kozluk ilçesi ve kırsalında Pazar günkü seçimde HDP’nin oy almasını bekliyoruz” diye konuştu. İl Genel Meclis üyesi Burhan Saran ise geceli-gündüzlü çalıştıklarını ifade ederek, şöyle konuştu; “Batman’ın büyük ilçesi Kozluk’ta gerek ilçe merkezinde gerekse köylerde HDP, oy patlaması yapacaktır.”

Editör: TE Bilişim