**Batman’ın kırsalında kerpiç evlerin damlarını naylonla örten Kamışlı köylüleri, “Başka da seçeneğimiz yok. Bu yıl fazla kar yağışı yüzünden evlerimizin damlarını ‘naylonla’ kapattık” dediler.
KERPİÇ EVLERDE ‘YAĞIŞ’ ÖNLEMİ
Batman’ın kırsalında bu yıl beklenilenin üzerinde yağış gerçekleşmesi hem yüz güldürdü, hem de köylüyü bir dizi önlem almaya yönlendirdi. Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Kamışlı köyünde oturanlar, kerpiç evlerinin damlarını tamamen naylonla kapadı. Bu yıl köye beklenilenin üzerinde yağışın gerçekleşmesiyle kerpiç evlerinin damladığını söyleyen Kamışlı köy sakinleri; “İmdadımıza naylon yetişti. Yoksa evlerde oturamayacak hale gelecektik. Tavanı toprak olan kerpiç evlerde bol saman döktüğümüz halde damlamayı önlenemeyince evlerimizin üzerine naylon çekmekten başka da alternatifimiz kalmadı” diye konuştular.
“DAMLAMAYI ÖNMEYEN YÖNTEM”
Bu yıl beklenileninin üzerinde yağan kar ile yağmura sevindiklerini belirten köy sakinleri, şöyle konuştular; “Son yağışlarla birlikte kuraklık korkumuz kalmadı. Fakat yağışlar, evlerimizin bir bölümünü oturamaz hale getirdi. Köyde damlamayan ev yok gibi. Perişan haldeyiz. Kerpiç evlerin çoğu damlıyor. Evlerimizin damını elden geçireceğiz ama geçici olarak üstünü örttüğümüz naylonlar da bize ilaç gibi geldi. En azından geçici olarak damlamaya tedbir alındı. Bu yıl ki yağışlar, bize çile yaşattı. Fakat yağışta tarlalara adeta bereket getirdi.”

Editör: TE Bilişim