**Batman’ın İluh Mahallesinde oturan 92 yaşındaki Hüseyin Güler, uzun ömürlü olmanın sırlarını anlattı; “Eskiden arpa ekmeği ve pestil’le karnımız doyururduk. Bir de günde 2-3 kilo pekmez alırdık. Köydeki tereyağı bir başkaydı. Organik ürünler kalmayınca hastalıklar da arttı.”

“KÖY ÜRÜNLERİ BİR BAŞKAYDI”
Mardin’in Savur ilçesine bağlı İliçeren (Tefe) köyünden 25 yıl önce Batman’a yerleşen 92 yaşındaki Hüseyin Güler, uzun yaşamanın sırrının organik ürünler olduğunu ifade etti. Arpa ekmeği, pestil ve köy tereyağı ile beslendiğini anımsatan Hüseyin dede şöyle konuştu; “100 Yaşı bulurum yada bulmam bu Allah’ın takdiri. Eskiden yediğimizi tarlada çalışarak yakardık. Şimdi herşey hazır ürüne döndü. AVM’lerdeki ürünlerden mümkün oldukça uzak duruyorum.”


DEDE’NİN TORUN SEVGİSİ

3 Erkek çocuğundan 25 torunun olduğunu söyleyen Hüseyin Güler, sözlerini şöyle sürdürdü; “Günümün çoğu torunlarımla geçiyor. Eski günlerdeki ortamı ve güzelliği anlatıyorum. Yokluk ve sıkıntıya rağmen mutluluk da vardı. Köyde geçen eski günlerimi de özlüyorum. Boşalan köyü merak ediyorum ama artık yaşım epeyce ilerledi. Zamanım, torunlarım arasında geçiyor.”

Editör: TE Bilişim