*Binatlı ve Yeni Çağlar köy meydanlarında sahnelenen tiyatro oyununa ilgi gösteren köylüler, “İlk kez tiyatro oyunlarını izleme imkanı bulduk. Başta tiyatro toplulukları ile Belediye yöneticilerine teşekkür ediyoruz” dediler.

ÇOCUKLAR, TİYATRO’YA DOYDU
Batman Belediyesi’nin ‘Direnen bir özle toplumsal tiyatroya’ sloganıyla bu yıl 7.’sini düzenlediği tiyatro festivalinde ‘Palyaçoyê Wında’ çocuk oyununa küçükler ilgi gösterdi. Ayetullah Demirkan’ın yönetmenliğini yaptığı oyun, Yılmaz Güney sinemasında sahnelendi. Van Teatra Mezopotamya tarafından sahnelenen oyun sonunda oyunculara bir plaket verildi.



TEKİK’TEN PLAKET
Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu ile yapılan söyleşiye çok sayıda sanatsever katıldı. Yılmaz Güney Sinema salonundaki ‘Agop Vartovyan (Güllü Agop)’dan Muhsin Ertuğrul’a Tiyatro Serüveni’ adlı söyleşi Cüneyt Yalaz, Banu Açıkdeniz ve Yasin Keskin’in katılımıyla gerçekleşti. Batman Şehir Tiyatrosu Müdürü Ahmet Bülent Tekik’in moderatörlüğünü yaptığı söyleşi ‘soru-cevap’ bölümü ile son buldu. Batman Şehir Tiyatrosu Müdürü Ahmet Bülent Tekik, katılımcılara plaket verdi.

SANATSEVERLERDEN İLGİ
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği ‘Bûn An jî Nebûn’ oyununu çok sayıda kişi ve sanatsever izledi. Batman Sanat Tiyatrosu salonunda sahnelenen oyun ayakta alkışlandı. Melchior Lengyel tarafından yazılan oyunun uyarlamasını Jan Mendell yaparken, yönetmenliğini ise Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sanat yönetmeni Rüknettin Gün yaptı.



TİYATRO, SAHNE DIŞINA TAŞTI
Koma Şanoya Yekta Hevî tarafından Quba Zilan (Yeni Çağlar) ve Bıleyder (Binatlı) köy meydanında oyun sahnelendi. Çocuklar başta olmak üzere köylülerin büyük ilgi gösterdiği oyunlarda renkli sahneler dikkat çekti. Çocukların büyük ilgiyile izlediği oyunların yönetmenliğini Gıyasettin Şehir yaptı.
RENKLİ SAHNE
Boğaziçi Gösteri Sanatları topluluğu Muhsin Bey’in ‘Son Hamlet’i adlı oyununu Belediye Eş Başkan Vekili Hürriyet Kaytar, Belediye Eş Başkan Yardımcısı Semra Güneş, tiyatro oyuncuları ve çok sayıda sanatsever izledi. Plaketlerini Eş Başkan Vekili Hürriyet Kaytar ve Eş Başkan Yardımcısı Semra Güneş’ten alan Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu, Batman’da olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Editör: TE Bilişim