**25. Şinasi Barutçu kupası yarışmasında Batmanlı fotoğraf sanatçısı M. Veysi Boran, ‘Korku’ konulu çalışmasıyla petrol kentine büyük ödül getirdi. Prestijli fotoğraf derneği olan Fotogen’in 25.sini gerçekleştirdiği yarışmada Boran, birincilik kupasını almanın sevincini yaşadı.
BÜYÜK KUPA BORAN’IN
Son yıllarda dondurduğu farklı karelerle adından söz ettiren Batmanlı fotoğraf sanatçısı M. Veysi Boran’ın, ‘Korku’ konulu çalışmalarından oluşturduğu virane köylerdeki karelerle katıldığı ‘Şinasi Barutçu kupası’ yarışmasında büyük kupanın sahibi oldu. Ödülünü önceki akşam İstanbul fotoğraf evindeki törende alan Boran, bölgede boşalan köy ve mezralarda ‘korku’ figürlerinin yansıdığı farklı kareleri dondurup, büyük bir ödüle imza atmayı başardı. Daha önce de fotoğraf yarışmalarında aldığı ödüllerle adından söz ettiren Boran; “Son çalışma farklıydı. 1.5 ay süreyle korku temalı çalışma hiç de kolay değildi. Üç yıl üst üstte çalıştığımız Şinasi Barutçu kupası yarışmasında korku figürlerinden oluşan karelerle aldığım ödül büyük bir emeğin ürünüydü. Hayalimdeki bir ödülü daha almanın sevincini yaşıyorum” dedi.
BİRÇOK SANATÇIYI GERİDE BIRAKTI
Türk Fotoğraf Sanatı’na emeği geçen Şinasi Barutçu’nun anısına Fotogen Fotoğraf Sanatı Derneği’nin bu yıl 25.sini gerçekleştirdiği fotoğraf yarışmasına davet edilen 12 katılımcı arasında Batmanlı fotoğraf sanatçısı Veysi Boran da yer aldı. Üç yıl üst üstte yarışmaya katılan ve birincilik kupasına layık görülen Boran, 3. turda Abdulkadir Ekinci ve Muzaffer Sütlüoğlu ile yarıştı. Nadir Ede, İbrahim Göksungur, Cengiz Karlıova, Halim Kulaksız ve İbrahim Zaman’dan oluşan geçici kurul, büyük kupayı M. Veysi Boran’a vermeyi kararlaştırdı. Önceki akşam İstanbul’daki fotoğraf evindeki törene Batman’dan kalabalık bir ekiple katılan Boran, fotoğrafçılıkta en büyük kupayı kaldırmanın mutluluğunu yaşadı.


Editör: TE Bilişim