Bölgenin sebze ve meyve merkezi Batman Hali’nde, kış sebzeler yerini aldı. Kışın en çok tüketileni kırmızı ve beyaz turp ‘yok’ satıyor. En iyi turpun Osmaniye-Kadirli’de yetiştirildiğini belirten komisyoncu Selahattin Yıldız: “Kadirli ilçesinden getirdiğimiz turpları bölgedeki illere gönderiyoruz. Kışın en çok tüketileni, turp ve ıspanak” dedi.

EN ÇOK TÜKETİLEN; TURP VE ISPANAK
Bölgeye hitap eden Batman Sebze ve Meyve Hali’ne günde 80 tır giriş yapıyor. Kışın çok tüketilen sebzelerden turp ve ıspanak da yok satıyor. Turp kilosunun 1.5 TL’ye satıldığını söyleyen İtimat Komisyoncusu Selahattin Yıldız: “Batman Hali’ne her gün 30 ton turp geliyor. Kışın en çok tüketileni olması nedeniyle turp erkenden tükeniyor. En kaliteli turp Osmaniye-Kadirli ilçesinde yetişiyor. Turpu da buradan getirtiyoruz. Batman başta olmak üzere diğer komşu illere de turp gönderiyoruz” diye konuştu.

ISPANAK KİLOSU 1 TL
Çorbasına doyum olmayan Ispanak satışlarında da beklenilenin üzerinde satış olduğunu belirten Emin Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kışın aranılan sebzelerden biri de Ispanak’tır. Bölgenin tüm illerine Ispanağı da Batman’dan gönderiyoruz. Halde ıspanağın kilosu 1 TL’den alıcı buluyor.” Lahana satışlarında da hareketliğin yaşandığına işaret eden Komisyoncu Ali Çitçi ise, “Lahananın hal fiyatı 50 Kuruş. Bu ürün daha çok turşuda kullanılıyor.” (Reşat Yiğiz)*

Editör: TE Bilişim