ÇAĞDAŞ’LA BÜYÜDÜ…
Batman Çağdaş’ın yayın hayatına başladığı 1984 yıllarında henüz ilkokul öğrencisiyken dağıtıcılık yapan Abdurrahman Erin, bugün sayfa sekterliği ve yazarlık yapıyor. 1987 Yılında dağıtımını yaptığı gazetede eski dönemi anlatan Erin: “Batman’ın ilçe dönemiydi. Gazetemizin tirajı 900 civarındaydı. Sabah erken saatlerde el dizgisiyle hazırlanan gazeteyi, Tekel caddesindeki idare bürosundan alıp çarşı-pazar demeden karış karış gezerdik. Kahve ve çayhanelerde herkes mutlaka bir gazete alırdı. İnternet yoktu. Yaygın basın kadar Batman Çağdaş da okunurdu. Şimdi de internet ortamında en çok okunan gazetede Batman Çağdaş’tır. Çağdaş’ta emekli olmak istiyorum” dedi.

ÇAĞDAŞ’TA EMEKLİ OLDU,
MESLEĞE DEVAM EDİYOR
Batman Çağdaş Gazetesi’nin emektar muhabirlerinden Reşat Yiğiz, 1999 yılında başkentten memleketine dönüş yaparken, yıllarını verdiği gazeteden emekli oldu. Batman Çağdaş’ın yanı sıra DHA Muhabirliğini de yapan Yiğiz: “Ankara-Sincan’da da uzun süre muhabirlik yaptım. 20 yıl öncesinde memleketime dönüş yapmayı kararlaştığımda Batman’ın ilk günlük gazetesiyle yollarım kesişti. O dönemler Batman hareketliydi. Dönemin Valisi Temel Koçaklar’dı. Batman Petrolspor, tarihinin başarılı sezonunu yaşamıştı. Süper Lig’in kapısından dönmüştü. 20 yıl gibi bir süreçte birçok olaya tanıklık ettiğim Batman Çağdaş’ta emekli olmanın sevincini yaşıyorum. Acı tatlı olayları yaşadığımız Çağdaş’ta, 36’ıncı yıldönümüne ulaşmanın sevincini yaşıyorum” diye konuştu.

DAĞITIMDAN MUHABİRLİĞE
İlerleyen teknolojiye rağmen hala Batman Çağdaş’ı uzun yıllar abonelerine ulaştıran Altan Ayaz, 20 yıldır basın emekçisi. Ayaz, şunları kaydetti: “Yıllardır dağıtım işi yapıyordum. Sonradan muhabirliğe geçiş yaptım. Hiçbir zaman mesleğimden soğumadım. Özellikle baskıdan sonra tek tek gazeteleri kırıp hazır hale getirdiğim zaman işimden büyük bir keyif duyuyorum. Baskı operatörü evin yolunu tuttuğunda benim işim yeni başlıyordu. Boş vakitlerimde hala gazetenin okura ulaşmasını sağlıyorum. Çağdaş ailesinin bir ferdi olmaktan ötürü mutluluk duyuyorum.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim