**Batman Valisi  Azmi Çelik,  ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ nedeniyle  mesaj yayınladı. Vali Çelik; “Bir ülkenin kendi geleceğine verdiği önem, çocuklarına verdiği eğitimin kalitesiyle doğru orantılıdır” dedi.

“ÜLKENİN GELECEĞİNİ EĞİTİM BELİRLER”
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Batman Valisi Azmi Çelik, mesaj yayınladı. Ülkenin geleceğinin eğitimle orantılı olduğunu ifade eden Vali Çelik; “Türkiye Cumhuriyeti'nin milli iradenin hâkimiyetiyle kuruluşu, milli birlik ve kardeşlik ruhu içinde birbirimize kenetlendiğimizde neleri başarabileceğimizi göstermekte; birlik, beraberlik ve dirliğimizin her zaman korunması ve sonsuza dek yaşatılması ortak sorumluluğunu yüklemektedir. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve istikbalimizi emanet edeceğimiz genç kuşakların bu bilinçle yetişmesi için 23 Nisanlar, önemli birer vesile olarak değerlendirilmelidir. Bir ülkenin kendi geleceğine verdiği önem, çocuklarına verdiği eğitimin kalitesiyle doğru orantılıdır” dedi.

“EN BÜYÜK İHTİYAÇ; YETİŞMİŞ İNSAN”
Yetişmiş insan gücünün artması gerektiğine de dikkat çeken Çelik, şöyle devam etti; “Yarınlarda ülkemizin sorumluluğunu devredeceğimiz çocuklarımızın milli ideallerimize sarılmaları, manevi değerlerimizle donanmaları ve dünyaya açık olarak yetişmeleri en büyük arzumuzdur. Günümüzde en çok ihtiyaç duyulan güç, yetişmiş insan gücüdür. Bunun için de, çağın bilim ve teknolojisinin temeli olan eğitim kurumlarımızın sayısını arttırmak, çağın bilim ve teknolojisiyle donatmak, eğitim ve öğretimin kalitesini yükseltmek, çocuklarımızı çok iyi şekilde geleceğe hazırlamak zorundayız.Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, Birinci Meclis üyelerini saygı, minnet ve şükranla anıyorum. Coşkumuz ve neşemizi artıran değerli evlatlarımızın ve tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramlarını en samimi duygularla kutluyorum.”

Editör: TE Bilişim