KARA ALTININ FİGÜRÜ HER YERDE

Dört yıldızlı Mezopotamya otelinin girişi, petrol'ün başkenti Batman'da Lotus Reklam Ajansı’nın, 2 metre yükseklikte petrolün at başı figürüyle güzelleşti. Lotus Reklam Ajansı sahibi Kenan Şen; ''Amacımız şehrimizin figürünü yerli ve yabancı turistlerin konakladıkları yerlerde bulundurmaktır. Şehrimizi en güzel anlatan petrol at başıdır. 2 Metre yükseklikte ve 2 buçuk metre uzunluğundaki at başı maketini 4 yıldızlı Mezopotamya Oteli’nin girişine kazandırdık. Batman denince petrol akla gelir. Biz de son yıllarda daha çok at başı maketleri yapıyoruz. Bu büyük maketlerin şehre hayat veren muhitlerde kurulmasından yanayız. Mezopotamya Oteli’nin önünden geçenler, elektrikle 7-24 çalışan figürü görüce şaşkınlığını gizleyemiyor. Küçük maketlerimiz de var. Batman’da en güzel armağanlardan biri de küçük petrol at başı maketidir'' dedi. (Reşat Yiğiz)

AYDINLATMA DİREKLERİ SAĞLAMLAŞTIRILSIN

Dicle Nehri üzerindeki Kantar köprüsündeki aydınlatma direklerinin sağlamlaştırmasını isteyen köylüler, ilgili mercilere başvurdu. Yaklaşık 4 yıldır trafiğe açılan Kantar köprüsündeki bazı aydınlatma direklerinin montajında eksiklik bulunduğuna işaret eden bazı köylüler şunları kaydetti; ''Aydınlatma direklerinin etrafında ciddi bir eksiklik söz konusu. Özellikle monte aşamasında vidalar üzerinde pulun olmaması ayrı bir tartışma konusu. Karayolları ve DEDAŞ ekiplerinin bu önemli yol güzergahındaki direklere el atmasını istiyoruz'' dedi. (Altan Ayaz)

**************

Bisiklet yolu maviye boyanıyor

Batman Belediyesi Ulaşım Müdürlüğü, bisiklet yolu güzergahlarını mavi renge boyatıyor. Belediye Başkanvekili Ertuğ Şevket Aksoy’un talimatı üzerine harekete geçen Ulaşım Müdürlüğü yetkilileri, bisiklet yolunun ağırlıklı olduğu Turgut Özal bulvarında revizyon amaçlı çalışma başlattı. Önümüzdeki günlerde bisiklet yol güzergahlarının tamamen mavi renge dönüştürüleceğine işaret eden Ulaşım Müdürlüğü yetkilileri: “Ayrıca bazı bölgelerde ücretli park uygulamasına geçilecek. Yarım saatlik süre için ücret alınmayacak. Ancak uzun süreli araç parkı için belli saatlere yönelik ücret alınacak. Amaç, cadde ve sokaklarda uzun süreli parkın önüne geçmektir” diye konuştular. (Abdullah Türeli)

Editör: TE Bilişim