*Batman’ın yeni mesire alanının belirlenmesi için Özel İdare Genel Sekreterliği kolları sıvadı. Valilik, TPAO Genel Müdürlüğü’nden mesire alanı için resmen yer talebinde bulundu.

BATI RAMAN’A PİKNİK ALANI

Uçurtma şenliği ve TPAO bahar şenliğinin yapıldığı adres olarak bilinen Batıraman’ın bir bölümü mesire alanına dönüştürülecek. Özel İdare Genel Sekreterliği’nin hazırladığı projeye Dicle Kalkınma Ajansı da çevre düzenlemesi için 2 Milyon TL’lilik destek veriyor. Yaklaşık 280 dönümlük alanı mesire yeri ve dinlenme tesisine dönüştürecek proje için Batman Valiliği, TPAO Genel Müdürlüğü’nden yer istedi. Petrol arama çalışmalarının yapılmadığı bölgeye, TPAO’nun da yeşil ışık yaktığı öğrenildi.


BATI RAMAN’DAKİ YEŞİL ALAN

‘Yeşil kuşak’ olarak bilinen Batıraman’daki alanın  Özel İdare Genel Sekreterliği’ne verilmesi için çalışmalar  son aşamaya geldi. Petrol arama çalışmalarının yapılmadığı Batı Raman’daki yeşil alanın mesire alanı için ideal yer olduğunu belirten Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, “Batmann’ın yeni mesire alanı projesini hayata geçireceğiz. Zaman zaman bazı etkinliklerin yapıldığı o bölge, mesire alanı için ideal bir alandır. Mevcut ağaçlara yeni fideleri de ilave edip Batman’a nefes aldıracak alanın altyapısını oluşturmanın çabası içindeyiz” dedi.

Editör: TE Bilişim