**Doğanın tüm renk tonlarının yansıdığı Batman ovası, bahar mevsimiyle bir başka güzel. Tarihi Malabadi köprüsünden Batman çayına akan berrak su, Batman ovasına bereket veriyor.

MUHTEŞEM OVA

Bahar mevsimiyle birlikte Batman ovası, doğanın tüm renk tonlarını bir arada bulunduruyor. Tarihi Malabadi köprüsü ile Batman çayı havzası kenarındaki ekili alanlar, son yağışlarla birlikte boy atarken, çiftçinin de yüzü gülüyor. Buğday, mercimek ve arpa alanlarının yer yer yarım metreyi bulduğunu belirten yöre çiftçileri; “Son yağışlar yüzümüzü güldürdü. Bu yıl verimli bir hasat bekliyoruz” diyorlar.
RENK TONLARI BİR ARADA
Geçen hafta Mereto dağı ile çevresindeki dağlara yağan kar, çevredeki tepe-dağları gelinlik gibi süsledi. Kar yağışının ardından etkili yağışlarla su seviyesi yükselen Batman barajında kapakların açılmasıyla Batman çayı havzasına bereket geldi. Ekili alanların bitişiğindeki meralar da besicilerin yüzünü güldürüyor. Bahar mevsimiyle birlikte renk tonlarının tümünü görmek için soluğu doğada aldıklarını belirten piknikçiler ise; “Baharda Batman ovası bir başka güzel oluyor” diyorlar.

Editör: TE Bilişim