** İl Özel İdaresi ekipleri, geçen hafta yağış nedeniyle heyelanın ulaşımı kapattığı 79 köy ve 549 kilometre köy yolunu temizleyerek, ulaşıma açtı.

 

HUMMALI ÇALIŞMA
Geçen hafta yağışın etkili olduğu Batman kırsalında heyelan nedeniyle kapanan köy yolları ulaşıma açıldı. 61 Personel ve 30 iş makinesiyle ekipler hummalı çalışmayla kapanan tüm yolları temizledi. Çalışmalarla ilgili şu bilgiler verildi: “26.10.2015 ile 31.10.2015 Tarihleri arasında ilimiz genelinde etkili olan yağış nedeniyle köy yollarımızda meydana gelen heyelan ve sel sularının yapmış olduğu tahribat ve bozulmaların onarılması ve köy yollarının ulaşıma açılması için ilçelerimizde bulunan yol yapım ve onarım ekiplerimiz aralıksız çalışarak ulaşıma açmıştır. Vatandaşlarımızın yol ve ulaşım hizmetleri sağlıklı bir şekilde sağlanmış olup, 1 Kasım günü köylerimizde oy kullanacak vatandaşlarımızın ulaşımı gerçekleşmiş olup ayrıca heyelan temizleme çalışmaları esnasında arazide çalışan araçlarımızdan arızalanan iş makinalarına mobil tamir ekiplerimiz zamanında müdahale ederek arızaları gidermiştir.”

 

AÇILAN YOLLAR
Açılan yollar şöyle: “Beşiri ilçemizde 3 köy 12 km. yol, Gercüş ilçemizde 5 köy 13 km. yol, Kozluk ilçemizde 27 köy 157 km. yol, Sason ilçemizde 44 köy 367 km. yol İl Özel İdaresi Yol Yapım ve Onarım Ekiplerince toplamda 61 personel ve 30 adet iş makinası ile toplam 79 köy ve 549 km. köy yolu heyelandan temizlenerek ulaşıma açılmıştır. Ayrıca seçim gününde herhangi bir köy yolu kapanması yaşanmamış olup olası bir yağış nedeni ile ilçelerimizdeki ekiplerimiz hazır bulundurulmuştur.”

Editör: TE Bilişim