**Batı Raman’daki Batman Üniversitesi kampüsünün dört bir yanını meşe ağaçları, yeşillendirecek. Rektör Prof. Dr. Abdusselam Uluçam, akademik kadro, idari personel ve öğrencilerin katıldığı meşe tohumu ekim töreninde dua okundu.

20 BİN MEŞE TOHUMU
Toplam 8.300 dönümlük alana sahip Batman Üniversitesi kampüs alanı, meşe ağaçlarıyla ‘yeşil kuşak’ projesine kavuşacak. Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdusselam Uluçam, akademik kadro, idari personel ile öğrencilerin katıldığı tohum ekme töreninde dua okundu. Rektör Prof. Dr. Abdusselam Uluçam, kampüs etrafının dört bir yanını meşe tohumlarıyla yeşillendirmeyi hedeflediklerini söyledi. Antalya’dan getirilen meşe tohumlarının yeşermesiyle kampüsün ormana dönüşeceğini ifade eden Prof. Dr. Uluçam; “Daha önce ekimi yaptığımız fidelerle birlikte ağaç sayımız toplam 120 bine ulaştı” dedi.

ARALIK’TA DA FİDE DİKİMİ YAPILACAK
Aralık ayında da fide ekiminin yapılacağını belirten Rektör Uluçam şöyle konuştu; “Meşe, cennet ağacı, akasya, elder çamı gibi ağaçları diktiğimiz kampüs alanımız her geçen gün yeşilleniyor. Akademik kadromuzun yanı sıra öğrencilerimizin de katıldığı sade bir törenle meşe ağacının tohumunu attık. Kayalık alanı seven meşe, birkaç yıl sonra gölgesiyle kendini gösterecek. Kısmet olursa bir gün meşe ağaçlarının gölgesinde piknik yapmaya geleceğiz.”


 

**************************

 

“Fıstığımız, Siirt ve Antep’i geride bırakacak”
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdusselam Uluçam, son yıllarda fıstık üretiminin arttığı Batman’da yağlı ürün çeşidiyle Siirt ve Gaziantep fıstığını geride bırakacaklarını ifade etti. İklimi nedeniyle zaman zaman bazı ince kabuklu ürünlerin kış mevsiminde kuruduğuna da dikkat çeken Rektör Uluçam; “Son yıllarda Batman ve yöresinde fıstık üretimine yönelik ciddi bir artış oldu. Batman fıstığının gelişmesine yönelik Ziraat mühendislerimiz çalışma yaptı. Fıstıkçılıkta iddialı olan Siirt ve Antep fıstığı kadar Batman fıstığının da iyi yolda olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

Editör: TE Bilişim