**1952 Yılında yabancı mühendislerin tenis sporunu sevdirdiği Batman, bu yıl uluslararası tenis turnuvasıyla ekranlara yansıdı.

**20 Ülkeden 50 tenisçinin raket konuşturduğu TPAO Batman Bölge Müdürlüğü tenis kortu, tenis severleri konuk etti. TRT 3 Spor’dan naklen yayınlanan yarı final ve finalleri seçkin bir davetli topluluğu izledi.



İSRAİLLİ SELA’NIN BAŞARISI

Bu yıl ilki gerçekleşen toplam 42.500 Avro ödüllü TEB Batman Cup ATP Challenger turnuvasında çekişmeli bir finalin ardından şampiyon belli oldu. İlk iki seri başı raketi buluşturan ve TRT3 Spor’dan naklen yayınlanan finalde, Sloven Blaz Kavcic’i 6-7, 6-3, 6-3 ile deviren İsrailli Dudi Sela, Batman’da büyük ödüle uzanmayı başardı. Birinci ve ikinci olan tenisçiler, kupalarını Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in elinden aldı.

 

ÇEKİŞMELİ MAÇ

Pazar sabahı erken saatlerinden itibaren etkisini gösteren yağmur nedeniyle 1.5 saatlik bir gecikmeyle başlayan finale hızlı giren isim, turnuvanın 2 numarası Sela’ydı. 15 dakika içinde 4-0’ı bulan Sela,  bu andan sonra ise kontrolü Kavcic’e kaptırdı. Son sekiz oyunun altısını hanesine yazdırarak açılış setini 6-6’da dengeleyen Kavcic, geri dönüşünü 7/5’lik tie-break ile tamamlayıp setlerde öne geçti.

 
YAĞMUR ARASI

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tesislerindeki organizasyonun finaline, ikinci setin hemen başlarında yağmurdan ötürü yeniden ara verildi.  Oyuncular yaklaşık yarım saat sonra korta geri dönerken, ilk sette olduğu gibi ikinci sete de Sela iyi başladı. 3-0’lık üstünlüğü yakalayan Sela, rakibi Kavcic’in durumu 3-3’e getirmesine engel olamasa da bir kez daha yakaladığı üç oyunluk seriyle 6-3’e ulaştı ve mücadeleyi final setine taşıdı.



HAVLULARLA ZEMİN KURUTULDU
Sağanak yağışın zaman zaman etkili olduğu tenis kortunda zeminin kaygınlığı yüzünden hakem maça ara verdi. Saha görevlileri, hakem ve öğrenciler zemini havlularla kurutmaya çalıştı. Yağmur zemini yağmurdan kayganlaşınca, saha görevlileri iki kez zemini kurutabilmek için adeta ter döktü. 

SELA, BATMAN’DA ZİRVEYE ÇIKTI
Tribünlerin tamamen dolu olduğu finalin üçüncü setinde de Sela’nın üstünlüğü vardı. İki kez kırdığı servislerin avantajıyla 4-1’i gören Sela, arka arkaya iki oyun yitirse de setin sonunu iyi oynayıp Kavcic’e şans tanımadı. 5-3 önde girdiği dokuzuncu oyunda Kavcic’in servisini kırıp 6-3’le maçı noktalayan Sela, böylece Batman’da zirveye çıktı.

 

TENİS SEVER BAKAN
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de takip ettiği ve oyunculara ödülleri sunduğu finali izleyenler arasında Vali Azmi Çelik, Vali Yardımcısı Şener Çağlar ve Cihat Arık, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Federasyon Yönetim Kurulu Üyeleri Turhan Topbaş ve Gökhan Dönmez, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, TPAO Bölge Müdürü Gökhan Akın, iş adamı Nihat Özdemir, gazeteciler Fatih Çekirge, Engin Kratzer ve Cahit Yavuz da yer aldı.

 
TRİBÜNLER DOLDU
Batmanlı tenis severler, final maçını izlemek için sabahın erken saatlerinde TPAO tesislerine akın etti. İki tribünün de dolduğu final karşılaşmasında bazı sporseverler, maçı ayakta izlemek zorunda kaldı. İlk kez Batman’a gelen ödüllü tenisçiler; “Batman’da 1952 Yılında tenisin yapıldığını öğrenince doğrusu şaşırdık. Buradaki tesisler uluslararası standartlarında. Batmanlı sporseverlerin tenise olan ilgisi bizi şaşırttı” dediler.


RAKET ARMAĞAN ETTİ
Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, tenis sporuna yaptığı katkılarından ötürü Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e raket armağan etti. Tenis sporunun büyük ilgisini çektiğini söyleyen Bakan Şimşek, daha sonra Vali Azmi Çelik, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, işadamı Nihat Özdemir, Gazeteci Fatih Çekirge, TPAO Bölge Müdürü Gökhan Akın ve turnuva hakemlerine plaket verdi.

Editör: TE Bilişim