** Dicle Kalkınma Ajans’ı tarafından yapılan yarışmada dereceye giren ve Batman’ın da aralarında bulunduğu dört il’de çekilen 50 fotoğraf, Batman Park’ta sergilendi.

“GELECEK TURİZMDE”
Dicle Kalkınma Ajansı’nın bir süre önce ‘İnsan, doğa ve tarih’ temalı fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğraflar, Batman’da sergilendi. Batman Park AVM’de hafta sonu sergilenen serginin açılışına Vali Ahmet Deniz, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ve fotoğraf meraklıları katıldı. Batman’ın yanı sıra Mardin, Siirt ve Şırnak’ta çekilen fotoğraflar, konukların dikkatini çekti. Sergide konuşan Vali Ahmet Deniz: “Dicle Kalkınma Ajansı’nın ev sahipliğinde 4 il’den bir birinden güzel fotoğraflar sergileniyor. Zaten bölgemiz muhteşem. Tarihi zenginliği ve doğasıyla bir turizm cennetidir bölgemiz. Bu güzellikleri dünyanın her yerinden insanlar görmek için geliyor. Gelecek turizmde. Yeter ki bizler bir birimize, huzura sahip çıkalım, birliğimize beraberliğimize sahip çıkalım. Bu cennet vatanı görmek için dünyanın her yerinden insanlar gelir. Burası açık hava müzesidir. Çok güzel bir sergi, inşallah bir daha ki sergide bir fotoğraf da benden olur” dedi.

“BÖLGEMİZE YÖNELİK ALGIYI KIRMAK İSTİYORUZ”
Daha sonra konuşan DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ise şunları söyledi:  “Buradaki temel amacımız, bölgenin daha yaşanılır ve cazibe merkezi olduğunu her yönüyle anlatmaktır. Bir dönem bu bölge travma yaşadı ve travmadan sonra ajansın da en büyük görevi normalleşmeyi görebilmektir.  Bana göre bu algıyı kırmak çok önemli. İnsanların bu güzellikleri görebilmesi bizim için önemli. Burada tarih, turizm ve yatırım var. Kaldı ki bu bölgenin en kıymetlisi Batman’dır. Onun için ilk sergimize Batman’dan başladık. Amaç ilgiyi çekebilmek, yatırımda büyük aktörleri çekebilmektir. Bölgenin hak ettiği yere gelmesi için çalışmalar yapıyoruz. Dünyada deniz turizm mi çok yaygın ama her yerde Hasankeyf ve Mardin yok. Bunu anlatmamız gerekiyor.”

Editör: TE Bilişim