**Batman Gençlik Merkezi bünyesindeki İngilizce kursuna katılan kursiyerler, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i karşılarında görünce sıkıntılı anlar yaşadı. Bakan Şimşek’in İngilizce soruları karşısında terleyen bazı kursiyerler; “Sayın Bakanım, İngilizce kursundayız ama kendimizi İngilizce ifade edemiyoruz” dediler.
“SÜRECE DESTEK VERİN”

Seçim bölgesi Batman’da incelemelerde bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gençlik Merkezi bünyesindeki İngilizce kursuna katılan kursiyere İngilizce soru yöneltti. Öğrencilerin İngilizce bilmemeleri Bakan’ı şaşırttı. Beraberinde Vali Azmi Çelik ve bazı il yöneticilerle birlikte Gençlik Merkezindeki İşitme Engellilerin sertifika törenine katılan Bakan Şimşek, son iki yılda 300 engelliye işaret dili eğitimin verildiğini söyledi. İşitme Engellilerini çok sevdiklerini belirten Bakan Şimşek; “Sizlerin hizmetkarıyız. 2015’in sağlık ve huzur dolu bir yıl olmasını diliyorum. Bölgemizde kalkınmanın, huzurun konuşulduğu bir yıl dilerken, çözüm sürecinin de başarıya ulaşacağına eminim. Herkesin bu sürece güç ve destek vermesini istiyorum” dedi.


İNGİLİZCE SORULARI YANITSIZ…
İşitme Engelli 15 kursiyere Vali Azmi Çelik ile birlikte sertifika dağıtan Bakan Şimşek, daha sonra Batman Gençlik merkezindeki İngilizce kursuna katılan kursiyerlerle bir süre sohbet etti. Peş peşe soru yönelttiği kursiyerlerden yanıt alamayan Bakan Şimşek’e bazı gençler; “Bakan bey İngilizce kursundayız. Yeterli İngilizce bilmiyoruz” dediler. Atama bekleyen öğretmen adaylarından Nazan Gazioğlu; “Sayın Bakanım, İngilizcem iyi değil. Kendimi Türkçe ifade etmek istiyorum” dedi. Bakan Şimşek, kursiyerlere de sorduğu İngilizce sorulara yanıt alamayınca sohbetine Türkçe devam etti.


“500 BİN ÖĞRETMEN ATANDI”
Atama bekleyen öğretmen adaylarından Nazan Gazioğlu’nun “Ne zaman öğretmen atamaları yapılacak? 23 bin Sosyal Bilgiler öğretmeni atama bekliyor. Bunun için sizden yardım bekliyoruz” sorusuna yanıt veren Bakan Şimşek, şöyle konuştu; “Geçen yıl 50 bin öğretmen ataması yapıldı. Önümüzdeki Şubat’ta da tekrar atamalar yapılacak. Sonraki dönemlerde de öğretmen atamaları gerçekleşecek. 2002 yılından beri 457 bin öğretmen ataması yapıldı. Bu az bir rakam değil. Yarım milyon öğretmen ataması yapıldı. Yeni dönemde hangi alanlarda öğretmenlerin atanacağına dair Milli Eğitim Bakanlığımız karar verecek.” 

Editör: TE Bilişim