** Batman Belediye tarafından her yıl olduğu gibi bu yıl da “Çevre Haftası” etkinlikleri kapsamında 5 Haziran Dünya Çevre Günü’ne kadar sürecek temizlik kampanyası başlatıldı. Belediye Eşbaşkanları, Eşbaşkan Yardımcıları ve birim müdürleri,Kine Em parkında fidan dikti.

ÇEVRE HAFTASI
Batman Belediyesi, ‘Çevre Haftası’ nedeniyle 25 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında tüm kentte 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde sona erecek temizlik kampanyasının startını Kine Em Parkı’nın ikinci etabına fidanların dikilmesiyle verdi. HDP PM üyesi Osman Ergin, DBP Batman İl Eşbaşkanı Mehmet Candemir, HDP Batman Milletvekili adayı Saadet Becerikli, Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir,  Belediye Eşbaşkan Yardımcıları Nasır Taş, Semra Güneş,  Aziz Aksin ve M. Ali Nasıroğlu’nun yanı sıra Batman’daki sivil toplum örgütü temsilcileri ile yurttaşların katıldığı kampanyanın ilk etkinliğinde konuşan Eşbaşkan Sabri Özdemir,  5 Haziran Dünya Çevre günü nedeniyle Batman Belediyesi’nin yerelde tüm sivil toplum örgütleri ve kamu kurumlarıyla ortak bir çevre ve temizlik kampanyası düzenlediklerini belirterek: “Kampanyamızın startnı Kine Em Parkı ikinci etabına fidan dikerek veriyoruz” dedi.



ÇEVRE KİRLİLİĞİNE DİKKAT
Çevrenin korunması ve kent temizliğinin önemli olduğunu belirten Eşbaşkan Özdemir, şöyle devam etti: “Çünkü çevre kirliliği ve kent temizliği kentlerin en büyük sorunlarından biri. Çevrenin korunamaması kadar temizliğinin de yeterince sağlanamaması kentlerde yaşayan insanlar açsından çok büyük bir problem. Bu açıdan bizler Batman Belediyesi olarak yerelde bulunan tüm kurumlarla birlikte kentimizde belli aralıklarla kampanyalar ve etkinlikler düzenliyoruz. Temiz ve yaşanılabilir bir kent yaratma çabası süreklilik isteyen bir uğraş. Yerel yönetimler olarak bu bizlerin öncelikli ve asli görevi. Çevre Haftası etkinlikleri çerçevesinde bu kampanyada bir araya gelmemiz, temizlik konusunda kentte bir birliktelik yaratmamız bizler açısından çok değerli. Batman’ın çevre sorunlarına çözüm getirmek için kirletmemeyi esas alalım, çevre sorunlarına hep birlikte büyük bir güçle mücadele verelim. Biz tekrar huzurunuzda kampanyamıza destek veren herkesi kutluyor, şükranlarımı sunuyorum.”

Editör: TE Bilişim