İLK ETKİNLİKLER BATMAN’DA BAŞLADI
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı, Batman Valiliği ve Batman Üniversitesi iş birliğiyle 8-10 Haziran 2022 tarihleri arasında Merkez Kampüs Konferans Salonunda açılışı gerçekleştirilen sempozyuma Garnizon Komutanı Albay İhsan Kaplan, Başsavcı Ömer Mete, Atatürk Araştırma Merkezi Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özgen, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, ilimizin ve üniversitemizin yöneticileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

ÇOK SAYIDA BİLDİRİ SUNULACAK
Yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda akademisyenin bildirilerini sunacakları sempozyumun açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. İdris Demir, milletin tarih sahnesine çıktığı andan itibaren bağımsızlığını ve hür yaşama arzusunu her şeyin üstünde tuttuğunu vurguladı. Rektör Demir, tarih boyunca pek çok badire atlatan, her türlü zorluğu sinesinde eritip tevekkül, iman ve kararlılıkla yoluna devam eden şanlı milletin, söz konusu bağımsızlık ve kutsal değerleri olduğunda asla geri adım atmadığını, “Ya İstiklal Ya Ölüm” şiarıyla bin kez düşse de bin kez aynı kararlılık ve imanla, ayağa kalkmasını bildiğini söyledi.

“CUMHURİYETE KOLAY ULAŞILMADI”
Sempozyumun açılışında konuşan ATAM Başkanı Doç. Dr. Yüksel Özgen ise Türkiye Cumhuriyet’inin yaklaşık altı yüz yıl üç kıta üzerinde egemen olmuş Osmanlı Devletinin tarih sahnesinden geriye çekilmesi sonucunda kurulduğunu ve bu gelişme ile birlikte Türk toplumunun yeni bir yönetim olarak Cumhuriyet rejimi ile tanıştığını ifade etti. Türkiye’de Cumhuriyet rejimine geçişin, beraberinde yeni devlet, ulus ve bireyi de içine alacak modernleşme hamlesiyle süreklilik sağlanarak bugüne gelindiğini söyleyen Özgen, Türk milletinin Cumhuriyet’e çok kolay bir şekilde ulaşmadığını, bunun için çok ağır bir bedel ödemek durumunda kaldığını vurguladı. Başkan Özgen; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan ve Büyük Taarruz ile başarıya ulaşan süreç bugün 100. yılını tamamladı” dedi. (Altan Ayaz)

Editör: TE Bilişim