Son olayların ekonomiyi ciddi sarstığı Batman’da, ikinci el cep telefonu piyasasında da durgunluk esnafı kara kara düşündürüyor. Nur çay evi sokağı ile eski oto galericiler sitesi arasındaki sokakta cep telefon satışı yapan Şakir Kılıç ve Şahin Çelik, son olayların işlerini olumsuz etkilediğini belirtti. Daha önce günde ortalama 5 ila 10 adet arasında ikinci el cep telefonu satışını yaptıklarını söyleyen Kılıç ve Çelik, şöyle konuştu : “200 ila 500 TL arasında satılan cep telefonlarında yevmiyemizi çıkarıyorduk. Maalesef son olaylar tüm kesimi olduğu gibi ikinci el cep telefon satışlarını da etkiledi. Daha önce tezgahlarımızın önü doluydu. Şimdi piyasada adeta yaprak kımıldamıyor. Doların yükselişi de sözkonusu. Kısacası cepten yiyoruz.” (İsmail ARSLAN)


“DEDAŞ aboneliğimizi unutmasın”

Sason ilçesine bağlı Çağlı köyü Kuzguncuk mezrası sakinlerinden Abdulselam Sucu ve Abdulhalim Saçi, elektrik aboneliği için Dicle EDAŞ’tan yardım beklediklerini söyledi. Sason DEDAŞ’a abonelik için başvurduklarını kaydeden Sucu, “Bir süredir abonelik işlemleri için DEDAŞ’a başvurduk. Fakat nedense işlemlere başlanılmadı. Mezrada yeni evler yapıldı. Kaynakçılık üzerine mezrada bir işyeri açmak istiyorum ama abonelik yapılmadığı içinde elimiz-kolumuz bağlandı. DEDAŞ yetkililerinden abonelik işlemlerimizin hızlandırılmasını istiyoruz” diye konuştu. (Abdurrahman ERİN)


40 Yıllık okul binasının yeri yeşil alan olacak

Batman’ın Cumhuriyet mahallesindeki kentin eski eğitim yuvalarından olan Cumhuriyet okulunun 40 yıllık binasının yeri yeşil alana dönüşüyor. Yeni eğitim-öğretim sezonu öncesinde Cumhuriyet ilkokulu ve ortaokulu kompleksi içindeki eski binanın yıktırılması ile öğrencilerin rahat bir nefes alacağını ifade eden ortaokul bölümü Müdürü Maşallah Yavuz, “Başta Milli Eğitim Müdürü olmak üzere emeği olan tüm yöneticilere teşekkürü bir borç biliyoruz. Eski binanın bulunduğu alan, yeşil alana dönüştürülecek. Yeni eğitim-öğretim sezonu öncesinde eksikliklerimizin büyük bir bölümünü Milli Eğitim Müdürü sayın Mehmet Çelik’in desteğiyle gidermeye çalışıyoruz” dedi. (Yunus YASAK)

Editör: TE Bilişim