*Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’te son 50 yılın en fazla kar yağışının düştüğünü söyleyen Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, “Alışık olmadığımız bir kar yağışıyla karşılaştık. 50 yıldır ilk kez yer zemini 70 santimetreyi bulan kar’ın yağdığı Hasankeyf’te, doğanın muhteşem manzarasını yaşıyoruz” dedi.

TARİH BEYAZA BÜRÜNDÜ

Batman’ın 3100 nüfuslu tarihi ilçesi Hasankeyf, kar yağışıyla birlikte beyaza büründü. Son 50 yılın en fazla kar yağışının düştüğü Hasankeyf’te yer zeminindeki 70 santimetrelik kar’ın tarihi dokuya ayrı bir güzellik verdiğini söyleyen Belediye Başkanı Kusen, “Hasankeyf’te doğdum, burada büyüdüm. Yaşım 50’nin üzerinde. İlk defa bu denli kar yağışının düştüğüne tanık oluyoruz. Yer zemininde 70 santimetrelik kar var. Kar, ilçemizin tarihi ve kültürel doğasını beyaz gelinlik gibi süsledi. Muhteşem bir manzara var. Doğanın bize verdiği bu güzelliği hiçbir yere değişmiyoruz. Ayrıca kar yağışı kuraklık kaygısını ortadan kaldırdı. Bu kar, yer altı suları için de önemli. Daha önce de kar yağıyordu ama yer zemininde 5 yada 10 cm’lik bir beyazlık oluşuyordu, hemen de eriyordu. Bu güzel manzara dünyanın hiçbir yerinde yok” diye konuştu.


HASANKEYF KAR’LI MANZARA…

Edirne’nin Süloğlu ilçe Kaymakamlığı’ndan Batman’ın Hasankeyf Kaymakamlığı’na atanan Temel Ayça da, kar yağışının Hasankeyf’e ayrı bir güzellik verdiğini söyledi. Tarihi ilçenin karayolunun yağışta ulaşıma kapanmadığını da belirten Kaymakam Ayça, şöyle konuştu : “Böyle mükemmel manzaraya sahip Hasankeyf’te görev yapmanın gururunu yaşıyorum. Tarihi doku ile iç içe çalışmanın keyfi bir başkadır. Hasankeyf dört mevsim de güzel bir ilçedir. Şimdi beyaz örtü var. Mart’tan sonra ise doğanın en güzel renk tonları yine ilçemize yansıyacak. Her yer yeşil bir manzara dönüşecek. Tarih, beyaza bürününce Hasankeyf ‘te apayrı bir manzara oluştu. Batman’ın yanı sıra yöreden de bir çok fotoğraf sever çekim için Hasankeyf’e geliyor.”

Editör: TE Bilişim