**Bir süredir doğalgaz çalışmalarının geciktiği şikayetlerinin artmasıyla SİBADAŞ Doğalgaz A.Ş. Bölge Müdürü Mustafa Yardımcı, açıklamalarda bulundu. Yardımcı; “Kazılar için kurumlardan izinleri zamanında alamayınca sıkıntı yaşıyoruz” dedi.


KÜLTÜR’E 15 KASIM’DA GAZ VERİLECEK”

Geçen yıl Batman’da 5 bin aboneye doğalgaz ulaştıran SİBADAŞ, hedef büyüttü. Abone sayısını bu yıl 17 bine çıkarmayı hedefleyen SİBADAŞ, kentin dört bir yanında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. SİBADAŞ Bölge Müdürü Mustafa Yardımcı, kentin büyük mahallelerinden Gültepe, Belde ve Çamlıtepe’nin doğalgaza kavuştuğunu belirterek; “Çalışmalarımız aralıksız sürüyor. TPAO ve Tüpraş’a da doğalgaz hattını çekiyoruz. Havalimanı doğalgaza kavuştu. Kültür mahallesi de 15 Kasım’da doğalgazla buluşacak. Şu ana kadar 13 bin 168 abonemiz var. Bu yıl 17 bin doğalgaz abonesine kavuşacağımıza inanıyoruz” dedi.

İZİN ALMAK ZAMAN ALIYOR”

Doğalgaz kazıları için ilgili kurumlardan izinlerin gecikmesi nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını da belirten Yardımcı, şöyle konuştu; “Bir yandan doğalgaz hattı bir yandan da kutu takma işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Kazılarla ilgili genel sıkıntılarımız var. Örneğin Turgut Özal Bulvarı’nın ikinci etap çalışmalarına bizler de katıldık. O bölgeye doğalgaz çektik. Gelecek yıl o bölgede doğalgaz kullanacak. Fakat Belediye ve Trafik’ten izinler zaman zaman gecikiyor. Bu gecikmeler çalışmalarımızı etkiliyor. Kış öncesi ekiplerimizle birlikte durmak bilmiyoruz. Batman’ın doğalgaza kavuşmasıyla kışın hava kirliliğinde de önemli bir azalma olacak.”

HAT, 5 KEZ ZARAR GÖRDÜ”

Gültepe kavşağındaki köprü yapım çalışmalarında doğalgaz hattının beş kez zarar görmesine üzüldüklerine de belirten Yardımcı; “Batman’ın tüm mahallelerine doğalgaz ulaştırmak için çabamız var. Fakat zaman zaman diğer kurum ve kuruluşların yaptığı çalışmalar bizi etkiliyor. Örneğin Gültepe kavşağında beş kezdir doğalgaz hattı zarar görüyor. Ekiplerimizi oraya yönlendirirken, diğer mahallelerde de durmuyoruz. Kış öncesinde Kültür mahallesine de gaz vereceğiz” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim