*Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Derince köyünde 2 gün doğum sancısı çeken anne Rahime Yüksel’in imdadına, Karla Mücadele ekipleri yetişti. İkinci kız çocuğu sevinci yaşayan baba Saadettin Yüksel, “İki gündür yardım bekliyorduk. İmdadımıza son anda yetiştiler. Hastaneye kaldırılan eşim sorunsuz doğum yaptı” dedi.



“2 GÜNDÜR YARDIM BEKLİYORDUK”

Karla Mücadele Ekibi’nin köye ulaşmasıyla ikinci kez baba olmanın mutluluğunu yaşayan Batman-Kozluklu 30 yaşındaki Saadettin Yüksel, “Eğer ekipler, köye ulaşmamış olsaydı, eşim de yeni doğan kızım da hayatta olmayabilirdi” dedi. Kar kalınlığının yarım metreyi geçtiği Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Derince köyünde doğum sancısı çeken 28 yaşındaki anne Rahime Yüksel için harekete geçen Özel İdare Genel Sekreterliği Karla Mücadele ve 112 Acil ekibi, 2 saatte köye varabildi. 2 Gün süreyle eşinin doğum sancısı çektiğini belirten Saadettin Yüksel, “Bir kızımız vardı, sağlıklı bir kızımız daha oldu. 2 Gündür yardım bekliyorduk. Acil ekibe ne kadar teşekkür etsek azdır” diye konuştu.


“ZAMANINDA YETİŞTİLER...”

Kozluk ilçesine 20 kilometre uzaklıktaki Derince köyüne zor şartlarda giden Özel İdare Genel Sekterliği Karla Mücadele ve 112 Acil ekibini karşılayan baba Yüksel, görevlilere teşekkür etti. Yüksel, şöyle konuştu; “Yarım metreyi geçen kar yüzünden 48 saatir köyde mahsur kaldık. Eşim Rahime’nin doğum sancıları tutunca, Kozluk Devlet hastanesine kaldırmak için yardım istedik. Acil ekip, zor da olsa zamanında köye ulaştı. Kozluk Devlet hastanesinde doğum yapan eşim ve çocuğumun sağlık durumu iyi. Görevlilere minettarım.” Bu arada Özel İdare Genel Sekterliği Yol Ulaşım Müdürü Sait Öner, asılsız ihbarlarda bulunulmasının gerektiğini ifade ederek, “Asılsız ihbarlar olursa, bu tür önemli vakalara müdahale etmekte gecikmiş oluruz. Ekiplerimizin asılsız ihbarlarla meşgul edilmemesini istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim