Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, ekiplerinin kar yoğunluğunun olduğu bölgelerde çalıştığını belirterek: “Kırsal alanlarda oturan vatandaşların asılsız ihbarlarda bulunmamasını istiyoruz. Ekiplerimiz acil hastalar için görevde” dedi.

MİNİK GİZEM’E ULAŞTILAR
Batman’ın Sason ilçesinin kırsalında yer yer 1 metreyi bulan kar yağışının kapattığı yolların açılması için Özel İdare Genel Sekreterliği’ne bağlı karla mücadele ekipleri, aralıksız çalışıyor. Köy ve mezralardan acil hastalar için Özel İdare ekipleri, özel ekip oluşturdu. Telefon ve köy korucularının telsizlerle bildirdikleri ‘acil hasta’ ihbarlarına duyarlı olan Özel İdare’nin karla mücadele ekipleri, Sason ilçesinin Bayramlar köyünde ağır ateşli hasta olan 2 yaşındaki Gizem Kaplan’ın imdadına yetişti.

8 SAATTE YOLU AÇTILAR
Yaklaşık 8 saat süren karla mücadele çalışmasının ardından Sason Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Gizem Kaplan’ın yakınları, Özel İdare ekiplerine teşekkür etti. Ambulansla Devlet Hastanesine kaldırılan Gizem’in sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi. Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, karla mücadele ekiplerine asılsız ihbarlarda bulunmamasını istedi ve Batman’ın 5 ilçesinde de ‘karla mücadele ekibi’ni oluşturduklarını ifade etti. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim