Korona virüs salgını nedeniyle sınırlı sayıda uçuş gerçekleştirdiklerini belirten Eyüp Gürbüz: “Uçuş eğitimleri de veriyoruz ama salgın nedeniyle şimdilik sadece bireysel uçuşlar gerçekleştiriyoruz. Batman ve Hasankeyf artık yamaç paraşütçülüğüyle gündeme gelecek ” dedi.

YAMAÇ PARAŞÜTÇÜLÜĞÜ İÇİN İDEAL YER
Ilısu Baraj gölü havzasında su seviyesinin 120 metreyi aşması, yeni sporları da gündeme getirdi. Havzada şimdiden tekne turları için bir dizi hazırlığa başlanırken, uzun yıllar Muğla-Fethiye ve İstanbul’da yamaç paraşütçülüğü yapan Batmanlı ekip, bir araya gelerek kurdukları Ninova Yamaç paraşütçülükle bireysel uçuşlara start verdi. Raman dağı ile Hasankeyf’in bulunduğu Ilısu Baraj gölü çevresinde yamaç uçuşlarını 30 dakika süreyle yaptıklarını belirten Eyüp Gürbüz: “Uzun yıllar özellikle Muğla-Fethiye’de yamaç paraşütçülüğü yapan deneyimli arkadaşlarımızla bir araya gelip bu sporu Batman’da da yaygınlaştırmayı kararlaştırdık. Turizm haftası etkinlikleri kapsamında bu yıl Batman’da bir dizi etkinlik yapacaktık ama korona salgını nedeniyle ertelemek zorunda kaldık” diye konuştu.

HAFTA SONLARI BİREYSEL UÇUŞ
Ilısu Baraj gölünde su seviyesinin yükselmesiyle yamaç paraşütçülüğün yapılacağı ideal yerlerden birinin de Raman ve Hasankeyf çevresindeki bölge olduğuna dikkat çeken Gürbüz, şöyle devam etti: “Fethiye’de Ölü Deniz’de yamaç paraşütçülük neyse, Nevşehir Ürgüp’te yerli ve yabancı turistler için balon turları nasıl gündeme geliyorsa, İzmir-Çeşme nasıl sörfle anılıyorsa, Hasankeyf de yamaç paraşütçülüğüyle anılacaktır. Korona salgını nedeniyle yamaç paraşütçülüğüne ilgi duyanlar için sınırlı sayıda uçuş gerçekleştiriyoruz. Batman, yakında bu sporu sevecek. Son iki aydır bireysel uçuşlara ağırlık verdik. Ayrıca uçuş eğitimleri de veriyoruz. Salgın bittiğinde Batman, yamaç paraşütçülüğü sporuna daha da ilgi gösterecek.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim