SICAKLAR İŞYERİ KAPATTIYOR

Aşırı sıcaklar yüzünden Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’teki esnaflar öğle saatlerinde iş yerini kapatıp, bu zamanı evinde dinlenerek geçiriyor. Ramazan ayında Hasankeyfliler aşırı sıcak nedeniyle zorunlu olmadığı sürece 12.00-17.00 saatlerinde dışarıya çıkmazken esnafın çoğunluğu da kepenk kapatarak evinde dinleniyor. Sıcakların etkisini yitirdiği akşam saatlerinde işyerlerini açan esnaf sahura kadar hizmet veriyor.
GÜNDÜZ HAYAT DURUYOR
Müşterilerin sıcak nedeniyle alışveriş yapmak için sokağa çıkmadığını belirten bazı esnaflar, "Gündüz kimse alışveriş yapmaya gelmiyor. Biz de kepenkleri kapatıp iftara yakın bir saatte açıyoruz. Ramazan ayının yaz aylarına denk gelmesinden dolayı her yıl bu manzara yaşanıyor. Hasankeyf’te gündüz hayat çekilmez bir hal alıyor" dediler.
KİMSE İŞYERİNDE DURAMIYOR
Bazı esnaflar, sıcaklar yüzünden iş yerinde durmadıklarını, günü ya evde ya da camide geçirdiklerini söyledi. Havanın akşam saatlerinde serinlemesiyle işyerlerinin açıldığını belirten Hasankeyfli esnaflar "İftara 1-2 saat kala cadde ve sokaklar cıvıl cıvıl oluyor, vatandaşlarda alışverişini yapmaya başlıyor. Bu hava sıcaklığına oruçta eklenince gündüzleri burada hayat adeta durma noktasına geliyor. Ama iftardan sonra cadde, sokak ve park gibi yerler çok kalabalık olur. Her yaz mevsimi ve özellikle Ramazan ayında Hasankeyf’te bu manzara yaşanıyor" diye konuştular.

Editör: TE Bilişim