Son 50 yılın en fazla kar yağışının düştüğü tarihi ilçe Hasankeyf’e fotoğrafçılar akın etti. Tarihi kalenin yanı sıra Zeynel bey türbesi, eski köprü ve imam Abdullah zaviyesinin beyaz örtüyle görüntülemek isteyen onlarca fotoğraf severlerin tarihi ilçeye adeta akın ettiğini söyleyen Kaymakam Temel Ayça; “Batman’ın yanı sıra çevre il ve ilçelerden de çok sayıda kişi Hasankeyf’e geliyor. Güzel bir manzarayı herkes görüntülemek istiyor. Son 50 yılın en fazla kar yağışının Hasankeyf’teki manzaradan etkilenmemek elde değil” dedi.


Avcıların yüzü gülüyor
Hasankeyf’teki avcılar, kar yağışından memnun. Tarihi ilçe Hasankeyf’in çevresindeki dağlarda yer yer kar kalınlığının yarım metre ile bir metreye ulaştığını söyleyen avcılar; “İlk kez bu denli kar yağışına tanık oluyoruz. Yabani hayvanlara pek dokunmuyoruz. Öncelikli tercihimiz tavşan ve güvercin yakalamaktır. Bu yıl kar erken yağınca avcılar içinde fırsat oldu. Yakaladığımız güvercinleri kesip satıyoruz. Hasankeyf’in dağları ile Batı Raman dağında çok sayıda tavşan da vurduk” diye konuştular.


**************
Aç kalan kurtlar köylerde
Kar yağışının etkili Hasankeyf’in Mava dağı çevresindeki köylere, aç kurtlar indi, köylüler nöbet tutmaya başladı. Hasankeyf’in Difne (Üçyol), Kedil ve Mava köylüleri hafta sonu gruplar halinde Kurtların köye indiğini söylediler. Kümes hayvanları ile besi çiftliklerine dadanmak isteyen kurtlara karşı nöbet tuttuklarını belirten Hasankeyf’e bağlı köylüler, şöyle konuştular; “Mava dağı eteği ile zirvesinde kar kalınlığı yer yer bir metreyi buluyor. Kurtlar, bu kez köylere kadar indi. Kümeslerimiz ile besi çiftlikleri önünde nöbet tutmaya başladık. Çok sayıda kurtla karşılaşıyoruz. Onları köylerimizden uzak tutmaya çalışıyoruz. Kurtlara karşı büyük ve küçükbaş hayvanlarımız için nöbet tutuyoruz.”

Editör: TE Bilişim