**5 Yıldır Batman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kültür Varlıkları Koruma ve Onarım Bölümü’nü okuyan Güney Koreli Jihyun Lee; “Eşimle birlikte yerleştiğim Batman’ı çok seviyorum. Mezuniyetten sonra da Batman’da yaşamak istiyorum” dedi.
“BATMAN İSMİ HEYECAN YARATTI”
5 Yıldır Batman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kültür Varlıkları Koruma ve Onarım Bölümü’nü okuyan 26 yaşındaki Güney Koreli Jihyun Lee, mezuniyetinden sonra da Batman’dan ayrılmak istemediğini söyledi. Güney Koreli eşiyle birlikte Batman’da mutlu bir yaşamının olduğunu ifade eden Lee; “Türkiye’ye 6 yıl önce geldim. Haritada ‘Batman’ ismi ilgimi çekti. 2 kez turist olarak geldiğim Batman’da okumaya karar verdim. 2011’in Ağustos’un da geldiğim Batman’da, misafirperver bir çevreyle karşılaştım. 5 Yıldır Batman Üniversitesinde Fen Edebiyat Fakültesi Kültür Varlıkları Koruma ve Onarım Bölümü’nü okuyorum. Eğitimimi tamamlamaya bir yıl kaldı” dedi.
“BATMAN’DAN AYRILMAK İSTEMİYORUM”
Arkadaşlarının ismini telaffuz etmekte zorlandıkları için kendisine ‘Cihan’ adıyla hitap ettiklerini belirten Lee, sözlerini şöyle sürdürdü; “Güney Kore’de evlendiğim eşimi de Batman’a getirdim. O da burada çok mutlu. Mezun olduktan sonra uzmanlık alanıma uygun bir iş bulursam, Batman’dan ayrılmayı düşünmüyorum. Burası güzel bir şehir. Güney Kore’deki yakın çevremi de burayı görmeye davet ettim. Batman ile Güney Kore arasında turizm elçisi gibi görev yapıyorum. İngilizce iyi biliyorum, şimdi de Türkçe ve Kürtçe’yi de öğreniyorum. Burada çok mutluyum. İnsanların sıcakkanlılığı bize yetiyor.”


Editör: TE Bilişim