**AK Parti Batman İl Başkanı A. Akif Gür, Batmanlıları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerçekleştireceği toplu açılış törenine davet etti.

TÖREN VALİLİK KAVŞAĞINDA
AK Parti Batman İl Başkanı A. Akif Gür, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 6 Kasım Cumartesi günü Valilik kavşağında yapılacak olan toplu açılış törenine vatandaşları davet etti. Açılış töreni öncesi açıklama yapan AK Parti İl Başkanı A. Akif Gür, şöyle konuştu; “20 yılda 23 milyar lirayı aşan yatırım Batman'da eğitim, sağlık, spor, ulaştırma, altyapı, sosyal hizmetler, çevre, şehircilik, sanayi, teknoloji, adalet, kültür, turizm, tarım, orman, enerji ve tabii kaynaklar alanında 20 yılda 23 milyar lirayı aşan yatırım gerçekleştirildi. Geçmişte terör saldırılarıyla gündeme gelen Batman, artık petrol üretimi, sanayisi, ekonomide lokomotif olan tekstil sektörü, eğitim, sağlık, ulaşım, tarım, spor çevre ve şehircilik gibi her alanda yatırımların sağladığı değişimle adından söz ettiriyor.”

“103 KAMU YATIRIMININ AÇILIŞI YAPILACAK”
Gür, konuşmasının devamında şunları kaydetti; “Sayın Cumhurbaşkanımız, Ilısu Barajı ile 103 kamu yatırımının açılışını yapacak. Açılışı yapılacak tesisler arasında, Batman OSB'de fabrika ve işletmelerden oluşan 36 yatırım, aile sağlığı merkezi, toplum sağlığı merkezi, 112 Acil Sağlık Hizmetleri istasyonlarından oluşan 12 yatırım, 26 okul, 400 öğrenci kapasiteli 2 pansiyon, 2 spor salonu, öğretmenevi, 15 bin kişilik şehir stadı, olimpik ve yarı olimpik yüzme havuzları ile tam olimpik açık yüzme havuzu, spor salonları, sentetik yüzeyli çim ve halı saha, ağaçlandırma, mantar tesisleri, modern et işleme ve paketleme tesisi, susam tohumu, eleme, işleme ve paketleme tesisi, kırsalda modern turizm otel projeleri, İl Halk Kütüphanesi, 112 Acil Çağrı Merkezi binası, İl Jandarma Karakol Komutanlığı binası, İlçe Emniyet Amirliği binalarından oluşan 103 yatırım bulunuyor. Tüm Batmanlı hemşerilerimizi gerçekleştirilecek olan açılış törenine davet ediyoruz.”

Editör: TE Bilişim